Vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu, a anunțat că formațiunea din care face parte  va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarul a precizat că moțiunea de cenzură va fi depusă la sfârșitul acestei luni.
 
Noi avem informația că moțiunea de cenzură va fi depusă și dezbătută la sfârșitul lunii septembrie, dezbătută în prima parte a lunii octombrie. Am luat măsurile necesare ca toți cei 29 de parlamentari pe care îi are Pro România să fie prezenți la dezbaterea moțiunii și să voteze. Vom vota pentru moțiune, nu suntem foarte interesați de textul moțiunii, ci suntem interesați ca România să aibă un Guvern mai bun. Vom vota moțiunea, urmând ca apoi să vedem cum se va contura o nouă majoritate parlamentară”, a declarat Țuțuianu.
 

Senatorul a arătat că Pro România și-ar dori să guverneze alături de PSD și ALDE.

Prima noastră opțiune este să discutăm cu PSD și ALDE, pentru că asta este ceea ce a rezultat la alegerile din 2016, evident că PSD fiind într-o altă situație decât cea în care este astăzi, dacă moțiunea a trecut. Dacă nu vom putea să conturăm o majoritate care să poată merge la președintele Iohannis cu o propunere de prim-ministru, sigur că atunci sunt deschise și celelalte opțiuni și vom sta de vorbă cu cei din PNL, pentru că cei de la USR au anunțat că deși votează moțiunea, nu vor să își asume guvernarea”.

Adrian Țuțuianu este de părere că Viorica Dăncilă nu va mai fi la conducerea PSD-ului, dacă moțiunea de cenzură trece.