ÎNTREBARE

Adresată domnului Alexandru Răzvan Cuc, MINISTRU AL TRANSPORTURILOR

Domnule ministru,

Dâmbovițenii așteaptă, de mai mulți ani, ca DN 71 Bâldana – Târgoviște – Pucioasa – Sinaia să intre în procesul de reabilitare și modernizare, inclusiv lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana – Târgoviște. De modul cum se prezintă acest drum, de capacitatea de a asigura un trafic sigur, confortabil și intens, depinde viața socială și economică a județului nostru. Nu mai vorbim de turismul montan pe care vrem să-l dezvoltăm în Stațiunea Padina-Peștera din Bucegi!

Din păcate, constatăm că toate procedurile de demarare a lucrărilor sunt întârziate. Ba mai mult, drumul pe care rulează în momentul de față zilnic mii de autovehicule este într-o situație deplorabilă. Pe anumite porțiuni, se circulă în condiții dificile din cauza uzurii carosabilului și a lipsei reparațiilor.

Și, ca și cum aceste neajunsuri nu ar fi fost suficiente, pe DN 71, în zona comunei Moțăieni, în urmă cu câteva luni, s-a produs o alunecare de teren care a afectat iremediabil sensul de mers spre Sinaia pe o porțiune de circa 50 de metri. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au mulțumit să semnalizeze acel punct și să monteze semafoare în fața cărora cetățenii pierd foarte mult timp. Sunt zile când se așteaptă până la 20-30 de minute pentru a trece de acest obstacol.

Domnule ministru,

În atare condiții, vă întreb când veți dispune celor de la CNAIR să refacă măcar porțiunea de drum distrusă din zona Moțăieni. Este o pată urâtă, dezagreabilă pe acest traseu, care și așa se degradează vizibil de la o zi la alta.

DEPUTAT

Corneliu Ștefan