Vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu, a votat, astăzi, la ora 9.00, la secția nr.32 de la Liceul 2 Voievodul Mircea din Târgoviște.

"Mai sunt 36 de zile și se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989. Atunci, tinerii și cei mai puțini tineri care au ieșit în stradă, printre alte lucruri pe care le-au cerut a fost dreptul de vot liber exprimat și un sistem multipartinic. Ca urmare, sunt prezent astăzi pentru că eu cred că acest drept a fost câștigat cu sânge și, în al doilea rând, este o responabilitate față de țară, față de comunitatea în care trăim. A fost o decizie complicată, pentru că nu sunt fericit în susținerea niciunuia dintre candidații care au rămas în cursă", a declarat acesta, la ieșirea de la urne.

"Cred că prezența va fi mai scăzută ca în primul tur, lupta va fi mai echilibrată. În același timp sunt convins că foarte mulți oameni, dacă vor veni la urne, își vor anula votul cu intenție", este de părere liderul Pro România.

Întrebat care sunt așteptările de la noul mandat prezidențial, Țuțuianu a declarat că are multe motive de îngrijorare.

"Va fi o situație complicată, 5 ani de zile în care Dreapta va domina scena politică națională. Ca om de centru-stânga sunt îngrijorat de evoluțiile politice pe această zonă, dar sper ca, după ce toată lumea își va face analize și va vedea care sunt căile de ieșire din această criză, să găsim soluții pentru revitalizare și pentru a fi alternanța la putere în 2024".