Ori alianță la nivel județean, ori deloc! Așa a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu. Întrebat de jurnaliști dacă va avea loc o alianță cu PSD Dâmbovița în vederea alegerilor locale din acest an, liderul politic a dat un răspuns care nu mai lasă loc de interpretări.

"E treaba primarilor care vor alianță să-i convingă pe colegii lor, nu este treaba mea!"

"Pro România va avea candidat, vom decide lucrul acesta rapid. Mai lăsăm să treacă Congresul PSD, mai lăsăm colegii din PSD să-și facă sondaje, analize, că am înțeles că asta îi ține pe loc. Alianța va fi fie una electorală la nivel județean, fie nu va fi nicăieri.Răspunsul meu pentru PSD este foarte limpede: fie este o alianță electorală la nivel județean unde putem să abordăm lucrurile în trei feluri- candidați unici la Consiliul Județean sau la primării, cu liste separate de consilieri. Unde nu ne înțelegem, putem să adoptăm soluția sau unde avem candidați buni și unii și alții, că doar nu voi sacrifica Pro România de dragul PSD, vom candida cu liste separate primari, consilieri locali. Pot fi și situații în care în anumite localități să se facă liste comune. Toate cele trei soluții sun posibile, eu sunt deschis la acest lucru, încheiem un pact de neagresiune politică, evident că vor fi anumite tensiuni acolo unde vor fi liste separate, dar asta nu va anula proiectul politic, exact după modelul USL. Ca să fie clar, o alianță fie există la pachet cu toate, fie nu există nicăieri! Cine își închipuie că noi vom face alianțe că vrea un primar sau altul în județ înseamnă că n-a înțeles nimic! E treaba primarilor care vor alianță să-i convingă pe colegii lor, nu este treaba mea! În ce mă privește, îmi promovez Pro România, intru în competiție convins că vom avea un rezultat bun și, dacă va fi nevoie să candidez, voi candida! Am foarte multă determinare, o cotă ridicată în județ și o știe toată lumea și sper să descarc acest lucru cât mai mult pe Pro România", a declarat Țuțuianu.

Tot astăzi, liderul PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan a anunțat că a demarat competiția internă pentru desemnarea candidatului partidului la funcția de președinte al CJ Dâmbovița. El a precizat că s-a înscris în această cursă în care a intrat și actual șef al administrației județene, Alexandru Oprea.