O serie de postări tăioase au apărut pe Facebook în urma renunțării liberalului Florin Cîțu la mandatul de premier desemnat să formeze noul guvern. Reacțiile politicienilor sunt cu atât mai dure cu cât contextul în care se află România în plină criză de epidemie de coronavirus.

Președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan

IRESPONSABILITATE!
PNL ARUNCĂ ŢARA ÎN HAOS INSITUŢIONAL!
PNL prelungeşte criza politică în mijlocul unei pandemii care afecteză şi România!
Cîţu şi-a depus mandatul, deşi avem nevoie de ordonanţe menite să ne ajute să luptăm împotriva răspândirii coronaviruslui!
Reprezentanţii PNL au pus interesul lor politic mai presus de intersul românilor şi de sănătatea acestora!
Deşi Ministerului Sănătății are nevoie de bani pentru a cumpăra medicamente, materiale sanitare și echipamente necesare stopării răspândirii coronavirusului, PNL refuză să guverneze.

Vicepreședintele Pro România, senator Adrian Țuțuianu

RUȘINE NAȚIONALĂ ⛔️

Ce fac azi PNL/Iohannis e dincolo de orice imaginație; e un record al (ne)rușinii în politică / avem un partid #periculos la conducerea țării într-un moment ultra-sensibil. Dilentanți, iresponsabili, politruci obsedați doar de haina lor și niciodată intersectați cu interesul poporului. Ba chiar pe contrasens.

LIPSĂ DE RESPECT pentru cetățenii români: niciun membru al Guvernului prezent la Parlament astăzi / o batjocură patronată de la cel mai înalt nivel. Asta e România Normală?🤮

S-a trecut o linie de netrecut. Urât moment pentru România.

Președinte OFSD Târgoviște, deputat Carmen Holban

Nu pot să cred ce se întâmplă!

PNL își retrage propunerea de premier, refuză să dea României un guvern legitim, într-o perioadă extrem de dificilă în care suntem amenințați de o pandemie! Unde e responsabilitatea politică? Unde e responsabilitatea socială? Merită sacrificată o țară pentru un om?

Vin ele și alegerile, întoarcerea la popor. Atunci să vă vedem...

Deputat Pro România, Oana Vlăducă

Credeam că nu poate să mă mai mire nimic în politică. #PNL reușește ceva greu de imaginat în ziua de azi: să îngrețoșeze și mai puternic opinia publică decât au reușit alții, mai demonizați, să o facă în trecut.

S-a depășit orice limită de ridicol/grotesc/dispreț. Mi-e jenă de momentul pe care l-au produs azi domnii Iohannis, Orban și Cîțu.