Pro România nu va vota decretul privind prelungirea stării de urgență, a anunțat în această dimineață, într-o conferință de presă online, vicepreședintele formațiunii, senatorul Adrian Țuțuianu.

Acesta a adus o serie de argumente care susțin decizia politică. Demnitarul spune  că starea de urgență ar trebui să ia sfârșit la 1 mai și treptat să fie reluată activitatea economică.

"Președintele Klaus Iohannis se dovedește incapabil de dialog politic pe tema stării de urgență. O consultare reală cu partidele politice parlamentare era necesară (...) Domnul Iohannis a ales și de data aceasta soluția sfidării partidelor politice, ignorarea parlamentului și a societății civile. Prelungirea stării de urgență se face cu votul PSD care a cedat într-un fel unui tip de șantaj politic al președintelui României. Solicitările PSD din raportul întocmit de comisiile avizatoare nu au nicio valoare juridică și fac parte doar dintr-un joc de imagine pe care îl promovează acest partid (...) Tot ce fac domnii Orban, Cîțu și Vela este distrugător la adresa României pentru că țara nu poate să trăiască doar prin amenzi. Ceea ce a făcut domnul Klaus Iohannis este un șantaj cu toate partidele. Dacă nu votezi ești criminal, dacă votezi ești complice la distrugerea economică a României pe termen mediu și lung. Nu votăm această prelungire a stării de urgență!"a motivat Țuțuianu.