ALDE votează, de asemenea, împotriva prelungirii stării de urgență! 

 

"De ce? Pentru ca prelungirea stării de urgență ”ne costă” extrem de mult.
Înseamnă un pas în plus spre criza economică, înseamnă ramuri ale industriei paralizate, înseamnă prelungirea șomajului tehnic pentru un milion de români trimiși acasă, înseamnă cumpărături excesive la prețuri cu mult mai mari decât cele reale, înseamnă mulți bani cheltuiți de la bugetul de stat, bani pe care țara noastră nu îi are, ceea ce va duce la alte împrumuturi exorbitante care vor îngenunchea România în fața Europei.

Nu venim doar cu critici, ci și cu soluții complete:
# Propunem ca autoritățile competente să intensifice testarea populației! Banii cheltuiți să fie pentru achiziționarea testelor pentru depistarea coronavirusului SARS-CoV-2 și pentru prelucrarea acestora în număr cât mai mare. Astfel, ar putea fi identificați purtătorii de COVID-19, izolați și tratați, fără a mai ține în case toată populația.
# Propunem menținerea stării de urgență doar în zonele puternic afectate, unde sunt probleme majore și unde coronavirusul este contactat din comunitate. În prezent, sunt foarte multe județe blocate, deși au fost identificate foarte puține cazuri de COVID-19 sau chiar deloc!

Nu spunem să ne relaxăm total în fața acestei pandemii, pentru că nu ne putem asuma riscuri atât de mari, dar trebuie să ne continuăm viața, pentru că va exista viață și după pandemie și nu ne putem permite să ne afundăm într-o criza economică cu mult peste cea din 2010.

Mai mult decât atât, nu putem permite aprobarea unor decizii ascunse în spatele unui decret dat pentru protejarea populației, care ridică multe semne de întrebare!", anunță președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre.