Senatorii s-au întors la muncă, în Parlament! Astăzi, Biroul Permanent al Senatului s-a reunit, pentru prima dată de la declararea stării de urgență, în ședință cu participarea fizică efectivă a membrilor forului de conducere la sediul Parlamentului.

La reuniunea de astăzi, care a respectat regulile de distanțare socială și protecție sanitară, a participat si senatorul PSD de Dambovita, Titus Corlatean, vicepreședinte al Senatului.
Biroul Permanent a examinat urgențele legislative legate de gestionarea pandemiei COVID 19, atât inițiativele legislative parlamentare, cât și ORDONANTELE de urgență adoptate de guvern si transmise Parlamentului, a stabilit comisiile senatoriale sesizate pentru aviz și raport și a stabilit termene scurte pentru legiferare, a spus parlamentarul dambovițean. El a arătat că forul de conducere al Senatului a decis ca joi, 23 aprilie, să aibă loc o ședință a plenului Senatului, care să dezbată și să voteze o serie de acte normative urgente, importante pentru gestionarea pandemiei și a crizei economice.
Aceasta sesiune de plen se va desfășura, în cursul acestei săptămâni, cu respectarea regulilor procedurale pentru sesiunile de la distanta, urmând ca, în perioada următoare, să se realizeze gradual și reîntoarcerea la prezență fizică a celor 136 de senatori în sesiunile plenare desfășurată la sediul Senatului, a precizat demnitarul.
Totodată Biroul Permanent al  Senatului a examinat și o serie de documente cu caracter european transmise parlamentelor naționale de UE și a decis sesizarea comisiilor de afaceri europene și respectiv politică externă, pentru raport.
De la data declarării stării de urgență reuniunile Senatului și ale organismelor sale s-au desfășurat prin mijloace electronice de la distanță.  Senatorul Corlățean a salutat reluarea reuniunilor cu prezență efectivă a parlamentarilor la sediul instituției, ca semn de responsabilitate pentru procesul esențial de legiferare în perioada de stare de urgență, în interesul direct al cetățenilor români.