Asociațiile de pacienți fac apel ca spitalele să fie redeschise în această perioadă și pentru restul bolnavilor, nu doar pentru cei infectați cu coronavirus, în special pentru cei cu boli cronice.

În ultimile luni, nu s-a mai permis accesul pacienților în spitale pentru investigații medicale, acestea fiind amânate cu consecințe greu de evaluat asupra stării de sănătate a oamenilor, atrag atenția reprezentanții Alianței Pacienților Cronici din România.

Apelul asociațiilor de pacienți  este susținut și de senatorul Adrian Țuțuianu. Parlamentarul a arătat că sunt consecințe grave ale măsurii de interzicere a accesului pacienților cronici în unitățile medicale atat asupra sănătății populației, cat și asupra stabilității economice și financiare spitalelor. 

Aproape toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Targoviște cu excepția UPU și a Secției de Boli Infecțioase sunt goale. Majoritatea personalului medical, medici, asistente nu lucrează nefiind bolnavi internați. Niciun spital din Romania nu-și poate realiza în această perioadă veniturile din contractul încheiat cu Casa Națională de Sănătate iar lucrul acesta are efecte grave. Pe de o parte, în ceea ce privește starea generală de sănătate a populației, iar, pe de altă parte, are efecte grave pe ceea ce înseamnă stabilitatea economică și financiară a instituțiilor spitalicești. Eu susțin apelul făcut de asociațiile de pacienți ca spitalele să fie deschise în această perioadă și pentru restul pacienților și nu doar pentru cei infectați cu coronavirus, în special pentru pacienții cu boli cronice, a punctat senatorul.

Alianța Pacienților Cronici din România a transmis o scrisoare deschisă Ministerului Sănătății, însă, deocamdată, nu a primit niciun răspuns.