ALDE își menține prezența în Guvern în aceeași configurație și cu aceiași miniștri, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

 

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) s-a reunit marți, 27 iunie, la Palatul Parlamentului. Principalul subiect aflat pe ordinea de zi a ședinței a fost desemnarea candidaților ALDE pentru funcțiile din Guvernul României, în conformitate cu statutul ALDE.

ALDE își menține prezența în Guvern în aceeași configurație și cu aceiași miniștri. Astfel, membrii Biroului Politic Central a decis susținerea dnei. Grațiela Gavrilescu, vicepremier și ministrul Mediului, dl. Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, dl. Toma Petcu, ministrul Energiei, dl. Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul.

De asemenea, în cadrul ședinței Biroului Politic Central s-a aprobat numirea în funcția de președinte interimar al filialei ALDE Arad a dlui. Florin Galiș. Domnul Galiș îl înlocuiește pe domnul Mihăiță Calimente, care a fost numit luni, 26 iunie, în funcția de secretar general adjunct al Senatului.

 

Departamentul de comunicare ALDE