Afirmațiile acide pe care le-a făcut secretarul general al PNL Dâmbovița, Gabriel Plăiașu la adresa ministrului Apărării, Adrian Țuțuianu și-au primit joi, o replică tăioasă, în conferința de presă a PSD.

 

Plăiașu a declarat marți, că ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu Nu este patriot.

"Aceasta este părerea mea. Când o să-mi arătați dvs. mie un dram de patriotism la domnul Adrian Țuțuianu manifestat de domnia sa prin gesturi sau prin activități în sensul ăsta, o să spun că aveți dreptate. Domnul Țuțuianu ca să fie patriot, în primul rând trebuie să fie sincer atunci când vorbește în fața oamenilor și să le spună adevărul legat de starea națiunii.(...) Succes nu-i doresc pentru că suntem adversari politici, dar să fie sănătos!", a spus Plăiașu.

Astăzi, a venit și replica, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Monica Ilie.

"Poate este dificil pentru stimatul domn liberal să găndească la nivel macro, poate nu îi folosește nici experiența politică pe care o deține, dar, o scurta informare l-ar elucida asupra faptului că Ministrul Apararii este cel care conduce activitatea în domeniul apărării naționale, este cel care răspunde pentru garantarea suveranităţii, independenţei şi unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi democraţiei constituţionale, este cel care reprezintă interesele României  în domeniile securității și apărării naționale, la nivel international, și orice afirmație la adresa acestuia, cu atât mai mult o declarație defăimătoare, va fi intens vehiculată de presa locală, națională și internațională și va ajunge, în cel mai scurt timp, la cunoștința partenerilor externi ai României. De aceea, fie din demagogie politică, fie din iresponsabilitate, prin declaratiile sale nefondate, reprezentantul liberalilor dambovițeni nu a adus un prejudiciu de imagine persoanei Adrian Țuțuianu, a adus un prejudiciu de imagine țării, dând, astfel dovadă de o crasă lipsă de patriotism. În mod clar, domnul în cauză nu a învățat în Parlament un lucru simplu, chiar dacă doar un noroc i-a oferit șansa să reprezinte un colegiu, cu mai puține voturi în spate decât un primar de comună, nu a învățat spuneam, un lucru simplu: acela de a ști când să nu spui nimic.   Avem în acest an cea mai mare desfășurare de forțe NATO în România, suntem la granița UE și NATO și dincolo de noi, la mică distanță este Crimeea ;  privim puțin mai jos pe hartă și vedem Turcia cu problemele ei după care  butoiul de pulbere Siria.  În această situație de tensiune armată generală, dumnealui afirmă despre ministrul nostru al Apărării că nu este patriot.  Jenant!

 Indiferent de neimplinirile politice ale domnului Plăiașu sau de frustrările generate de lipsa de anvergură politică, ar trebui să fie mândru că un reprezentat al judetului Dâmbovița, dincolo de partidul din care face parte, ocupă această înaltă funcție și ar trebui să contribuie, din poziția pe care o mai are în cadrul partidului său, la dezvoltarea acestui județ. Suntem convinsi că Adrian Țuțuianu se va achita cu onoare și profesionalism de îndatoririle sale, acum în calitate de ministru al Apărării Naționale, așa cum a făcut de fiecare dată când a avut o misiune de indeplinit, pentru că este un om care știe carte, este responsabil și dornic de perfecționare.

(...)Din fericire, omul politic, demnitarul Adrian Țuțuianu a oferit dincolo de vorbe, fapte, și-a dat măsura patriotismului prin munca susținută, prin profesionalismul dovedit, de multe ori prin măsurile inovative pe care le-a identificat, în calitate de președinte al Consiliului Judetean pentru a demara, a susține și a finaliza proiecte și investitii care să ducă la dezvoltarea județului Dâmbovița. Inițiativele legislative pe care le-a avut și care sunt bine cunoscute, nu au avut alt scop decât alinierea României și implicit a judetului la standardele europene. Tot Adrian Tutuianu a fost cel care a depășit stadiul declarativ al bunelor intenții și, cu multă determinare, a sprijinit proiecte în Republica Moldova, prin care a contribuit la dezvoltarea comunităților locale de peste Prut.

Încă din prima zi a preluării mandatului de ministru, a dovedit că este patriot, nu prin vorbe, ci prin implicare, prin profesionalism, prin îndeplinirea atribuțiilor cu seriozitate și determinare și suntem convinși că va reprezenta, cu onoare, interesele României în lume.

Dintr-o altă afirmație a domniei sale, „succes nu-i doresc pentru că suntem adversari politici” , se vede că momentul în care ar fi trebuit să nu spună nimic l-a ratat. Să nu  dorim noi, dâmbovițenii succes unui dâmbovițean în fruntea Ministerului Apărării?  Oare dumnealui nu știe că la Moreni sau la Dragomirești, localități dâmbovițene, trăiesc oameni, fie că au vreo apartenență politică, fie că nu? Oare fostul deputat chiar nu știe că nicio uzină nu poate exporta echipament special dacă armata națională nu-i comandă și nu utilizează astfel de echipamente?  Oare ce-i spune domnului Plaiasu 8x8?  Nu-i spune 64, sper! Pentru noi, dâmbovițenii, 8x8 înseamnă speranța locurilor de muncă bine plătite de la Moreni și nu numai. Din respect  pentru muncitorii de acolo  măcar, dacă respect pentru funcția publică nu o există, ar trebui să își ceară scuze și sa ureze succes ministrului Apărării", a subliniat social-democrata.