Afirmații surprinzătoare făcute vineri, 7 iulie, de deputatul PNL de Dâmbovița, Cezar Preda, într-o conferință de presă, la Târgoviște!

Parlamentarul a sărit în apărarea premierului Mihai Tudose, pe seama căruia s-au făcut, în ultima perioadă, o serie de speculații care i-au creat o anumită imagine în spațiul public.

"Nu știu câți îl cunosc pe primul ministru cum îl cunosc eu. Eu am lucrat cu el 10 ani la Consiliul Europei. În primul rând, eu vă spun că nu bea, ca să fie clar! Sau bea un pahar de vin așa... (...) Doi la mână, nu e ușor de păcălit, nu e prost, e maestru de șah. Că pare el așa venit din Brăila...păi, în Brăila sunt oameni șmecheri, nu e joacă. Dar, nu e de păcălit și nici de compromis. Nu-l văd pe Tudose să se compromită! Va face lumină în orice", a declarat deputatul PNL, Cezar Preda. "Nu voi ataca niciodată în orb, doar de dragul de a da în cineva care nici n-a început treaba. Criticile  nu trebuie făcute pe persoană, ci pe Guvernul care s-a angajat", a mai precizat Preda. 

Și despre ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, liberalul Cezar Preda a vorbit în termeni cordiali.

"E un mare avantaj. Eu cred că domnul Țuțuianu nu poate să-și rateze șansa. În locul său, eu nu aș rata această șansă, aș scoate din această gaură neagră și Moreniul, și Dragomireștiul, și Mija. Dacă nu le scoate dânsul acum cine să le scoată? Interpelările noastre?"

Deputatul Preda nu l-a pierdut din vedere nici pe noul șef al ASF, dâmbovițeanul Leonardo Badea.

"Faptul că Leo Badea a plecat la ASF pentru județ este o pierdere. Pentru el e un mare câștig profesional. Leo Badea era foarte bun la comisia de Buget-Finanțe, foarte bun, foarte aplicat. Ținea cu toți primarii, indiferent de la ce partid erau, era un bun specialist. Acum, ne-am trezit iar cu ăla din Galați care, când aude de Dâmbovița, parcă zici de New York. El are treabă cu navele lui de pe Dunăre", a mai spus Preda. 

"Important este cum se vor ține de DN 71, DN 72 și cred că,  dacă vor exista contre puternice la nivel parlamentar între noi și ei, pe acest subiect se va întâmpla. Că nu se vor mai putea ține de cuvânt",a concluzionat Preda.