Consecințele  exploziei care a şocat întreaga comunitate locală din Găeşti, pe 15 ianuarie a.c., se fac simțite și în prezent. Deflagrația care a afectat inclusiv structura de rezistenţă a clădirii a lăsat  25 de familii fără un acoperiş deasupra capului,  în urma unei acumulări de gaze într-un apartament de la etajul al doilea.

Persoanele nu mai sunt lăsate să locuiască în acea clădire, iar la 4 luni de la nefericitul eveniment,  strigătul lor de disperare a ajuns la senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean. 

Astăzi, în ședința de plen a Senatului, demnitarul a adresat o interpelare pe acest subiect premierului Vasile Cîțu. Obiectul interpelării îl reprezintă necesitatea intervenției urgente a Guvernului pentru reparația blocului afectat.

"Am fost contactat recent, în calitatea mea de senator care reprezintă circumscripția Dâmbovița în Parlamentul României, de locuitori ai blocului menționat. Oameni disperați care m-au informat că, la trei luni de la producerea deflagrației, nu au primit niciun fel de ajutor și nici măcar o undă de speranță din partea autorităților statului român. Există o expertiză care a fost deja realizată pro bono de către un constructor din localitate dornic să ajute, iar această expertiză confirmă faptul că blocul poate fi refăcut, că locuitorii se pot întoarce în acest bloc, dar este nevoie de acțiune instituțională din partea Guvernului României. Nu există informații, până la această oră, legate de faptul că prefectul ar fi acționat, că acest comitet județean pentru situații de urgență care are competențe în materie ar fi acționat în vreun fel și nu există vreo informație legată de vreun demers de la nivelul factorilor de decizie județeni către Guvernul României pentru a îndeplini procedura standard, legală care există în astfel de situații în caz de catastrofe pentru ca guvernul să realizeze ce are de are de realizat pentru a veni rapid în sprijinul cetățenilor afectați. 

Pe cale de consecință, domnule prim-ministru doresc să vă adresez următoarea interpelare:

1. Ce intenționați să faceți în perioada următoare, ce măsuri intenționează guvernul să adopte, eventual o hotărâre de guvern care să acorde sprijinul bugetar, financiar și alte modalități logistice necesare pentru a interveni pentru refacerea blocului afectat de această explozie groaznică și care a produs și victime?

Aștept răspuns scris", a spus, astăzi, Titus Corlățean, de la tribuna Senatului.