"Pacea" de la București încheiată prin actul adițional semnat de partenerii coaliției de guvernare nu va dura, este de părere președintele Pro România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care anticipează un nou și lung șir de scandaluri între PNL și USR-PLUS.

"Pe termen mediu și lung, vom asista, în continuare, la neînțelegeri în cadrul Coaliției, la scandaluri din ce în ce mai dese, pe măsură ce ne vom apropia de anul 2024 când eu cred că USR-PLUS vor ieși de la guvernare, dacă nu vor fi aruncați peste bord până atunci", a declarat luni, într-o conferință de presă, Țuțuianu.

În opinia sa, liberalii greșesc pentru că acceptă să fie ținuți "în șah" de un partid mic cum este PLUS și avertizează că ei vor fi cei care vor deconta toate nereușitele guvernării.

"Este grav că un partiduleț neimportant, cum este PLUS, ține în șah o întreagă coaliție cu pretenții care depășesc rezultatul votului. PNL va fi partidul care va prelua toate consecințele negative ale guvernării. Cei de la USR-PLUS n-au niciun fel de reținere în a se cățăra pe umerii PNL, în a-și asuma ceea ce este bun, eventual, din guvernare, și de a face PNL responsabil pentru eșecurile guvernării. PNL este în situația PNȚCD-ului din perioada 1996-2000", explică liderul Pro România.

Țuțuianu a vorbit și despre mișcarea neinspirată pentru PNL de a semna actul adițional la protocolul Coaliției, care prevede că deciziile politice se iau doar cu acordul aliaților,  din care premierul iese șifonat și cu autoritatea știrbită.

"Primul ministru devine decorativ în ceea ce privește capacitatea lui de a impune anumite măsuri în guvern, de a impune revocarea din funcție a unor miniștri", a mai spus liderul Pro România.