• "Mă cert de două ori pe săptămână cu USR-ul pentru că îmi aduc aminte ce mi-au făcut cu DN 71 și COS Târgoviște! Nu m-am gândit că poate să vină un ministru care să taie toate aceste contracte și să fie și în coaliție cu noi"
  • "Cu greu m-am abținut la moțiune  referitor la Năsui!  Miniștrii Năsui și  Drulă au altă agendă decât cea importantă pentru Dâmbovița! Pentru mine, va trece greu acest lucru și nu voi uita ceea ce au făcut"!

Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, a vorbit astăzi, pentru prima dată, după mai mult timp de frământări din interiorul coaliției, despre marile sale nemulțumiri față de aliații de la USR. Sunt exact acei miniștri care au îngropat, odată cu venirea lor la guvernare, speranțele dâmbovițenilor referitoare la cele două mari proiecte pe care liberalii au mizat în campania electorală, respectiv DN71 și COS Târgoviște. 

Liderul PNL nu i-a menajat deloc pe aliații USR, ba chiar a spus lucrurilor pe nume. 

"Trebuie să recunoaștem că sunt discuții mai dese decât de obicei într-o coaliție și acestea sunt generate, cred eu, și de faptul că USR este prima dată la guvernare și nu are foarte multă experiență politică și nici diplomație, uneori, în ceea ce discutăm, în ceea ce negociem. Cred că ne armonizăm... Asta este conjunctura politică și nu prea văd cum s-ar realiza o altă majoritate..."

"Mi-a fost atât de rușine după treaba cu COS Târgoviște și cu DN 71, încât nici nu știam ce să spun...", justifică Guran lipsa conferințelor de presă din ultima perioadă. "Și în momentul de față, cred că mă cert de două ori pe săptămână cu USR-ul pentru că îmi aduc aminte ce mi-au făcut cu aceste proiecte".  

  • "Am avut discuții mari, cu strigături cu cei de la USR și nu au înțeles"!

"Am fost extrem de dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat... Poți să ai guvernul, să semnezi contractele, să se adjudece, să fie bani și tot nu m-am gândit că poate să vină un ministru care să taie toate aceste contracte și să fie și în coaliție cu noi. Pentru mine a fost o dezamăgire foarte mare, am ieșit foarte puțin în presă să spun, dar în interior am avut discuții mari, cu strigături cu cei de la USR și nu au înțeles. Și cu Drulă am avut controverse puternice, mi-a zis că o să-mi demonstreze că o să  recupereze timpul  și DN 71 cu drumul expres se va realiza în același timp în care s-ar fi realizat și proiectul respectiv. Nu cred, deocamdată, dar eu urmăresc proiectul, văd că se mișcă repede, intră la licitație pentru SF și proiectare... Nu mai cred în lucruri de genul acesta, sincer să fiu am început să cred în ceea ce este la îndemâna mea și pot să hotărăsc eu".

  • "Nu este ușor la guvernare"!

"Cu COS Târgoviște este o mare decepție! Cu greu m-am abținut la moțiune  referitor la Năsui. Am mai avut și postura ingrată să vorbesc eu în numele grupului PNL la acel moment (...) Pentru mine, va trece greu acest lucru și nu voi uita ceea ce au făcut. Nu mi se pare normal, mai ales că, în momentul în care am negociat, era trecut în programul de guvernare și n-au ținut cont de acest lucru. Este păcat! Ministrul Năsui și ministrul Drulă au altă agendă decât cea importantă pentru Dâmbovița. Nu poți să ai un dialog foarte clar cu domnul Năsui, are ideile lui și nu abdică sub nicio formă de la ele". 

Liderul liberal le reproșează aliaților, pe lângă lipsa experienței politice și lipsa de diplomație.

"Noi avem totuși o diplomație, nu ieșim cu critici, din păcate, ei ies, uneori, și în spațiul public și încep să spună vrute și nevrute", a mai declarat Virgil Guran, joi, într-o conferință de presă, la Târgoviște.