Consilierul județean Ionuț Lăscaie a reclamat luni, în cadrul unei conferințe de presă, posibile abuzuri care s-ar petrece la nivelul primăriei comunei Lungulețu, unde acesta conduce organizația social-democrată.
El denunță o administrație aflată în haos și enumeră o serie de fapte, în opinia sa, pe lângă lege. Pe acest fond, consilierul social-democrat cere și intervenția prefectului județului Dâmbovița.
"Bugetul localității Lungulețu a fost aprobat în mod nelegal. O să contestăm acest lucru săptămâna asta. Comisiile de specialitate nu au fost ținute; de asemenea, bugetul s-a aprobat în ședință extraordinară și nu am înțeles care a fost forța majoră pentru acest lucru. Ceea ce este mai grav: un consilier local PNL a votat bugetul, el nefiind, de fapt, consilier, întrucât nu a îndeplinit procedura legală de validare (nu a depus jurământul). Nu a ținut cont de acest lucru nici secretarul comunei. Un referent, care nu este funcționar public, ci deține o funcție contractuală, semnează în locul contabilului șef bugetul localității. Ce se întâmplă în administrația locală de la Lungulețu am crezut, la început, că este o glumă, dar Primăria din „Las Fierbinți” este cu 10 clase peste cea din Lungulețu. Nu este posibil să votezi un buget fără transparență decizională. Într-un termen scurt, de vreo 3 luni de zile, 11 angajați ai Primăriei au fost lăsați pe liber de către actualul edil. Nu știm care a fost procedura care a stat la baza acestui lucru și nu știm cum s-a făcut selecția sau procedura de concurs, cine a semnat documentele, cine a fost în comisii ș.a.m.d. La toate acestea am solicitat răspuns pe Legea 544, dar nu a primit nimic. Domnul primar a avut un consilier personal de la Botoșani. Nu l-am văzut niciodată pe la Primărie, dar și-a luat salariul. Noi știm despre ce este vorba și de unde a apărut acel consilier. Este un fost angajat al dlui Duval de la Dolj (Nistor Duval - n.r.), fost președinte al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Dacă ne uităm la mașinile care fac parte din firma dlui primar de la Lungulețu, o să vedem că au numerele „DUV”. Pe pagina de facebook a dlui primar, am văzut că dânsul a fost cel care a inițiat și, mai mult decât atât, a înlesnit asfaltarea DN 7 Bâldana - Titu. Păi, noi, de 11 ani, toate guvernele și toate consiliile județene se luptă pentru asfaltarea DN 7, nu mai vorbesc de Grupul Renault, și văd că într-o secundă, la o ridicare de mână, dl primar asfaltează DN 7. Chiar m-aș bucura să pună umărul și la asfaltarea DN 71 și DN 72; ar fi bine să apelăm la dl primar de la Lungulețu. Sunt atât de mulți oameni, care pleacă de la Primăria Lungulețu cu o adeverință către administrația centrală de la Târgoviște și se întorc de încă 5 ori, fiindcă acele documente sunt făcute într-un hal fără de hal. Fac un apel la domnul Prefect să se aplece puțin asupra Primăriei Lungulețu și să rezolve puțin aceste lucruri de natură administrativă, în primul rând și, în al doilea rând, de natură penală", a menționat Lăscaie. El a pierdut alegerile locale de anul trecut în fața actualului primar al localității.
- "Bronx-ul ăsta de la Lungulețu trebuie să intre în cadru legal"!
Pe același subiect, deputatul Radu Popa a anunțat că va face demersuri pentru a se elucida situația.
"Voi depune o interpelare ministrului de Interne pentru că Bronx-ul ăsta de la Lungulețu trebuie să intre în cadru legal. Voi cere ministrului să-l cheme pe prefect la ordin și voi sesiza oficial Prefectura Dâmbovița pentru a mă înștiința dacă secretarul comunei l-a informat în scris pe prefect că unul dintre consilieri a votat fără să aibă jurământul depus. Dacă se va întâmpla ca respectivul consilier să fi votat fără să aibă jurământul depus, vă anunț de pe acum că voi depune plângere penală împotriva secretarului comunei pentru neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave".