Vicepreședintele Pro România, Adrian Țuțuianu, acuză partidele din coaliția de guvernare că nu reușesc să convingă oficialii europeni de faptul că sunt capabili să pună în practică Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Țuțuianu a reclamat, de la Târgoviște, faptul că guvernanții nu pot ascunde eșecul vizitei de la Bruxelles și a arătat că miniștrii USR PLUS sunt... catastrofali.

"Domnul Cîțu a fost la Bruxelles, a făcut câteva poze cu președinta Comisiei Europene, dar noi suntem într-o situație dramatică", a subliniat liderul Pro România. "Este pentru a treia oară când PNRR este respins de Comisia Europeană. Tot mai multe țări au obținut acordul pentru acest program  și este foarte posibil ca, în 2026, când vom ajunge la momentul de bilanț, să constatăm că România nu a fost în stare să preia, nici măcar în parte, sumele alocate", avertizează Țuțuianu.

"Riscăm, din cauza incompetenței, lipsei de pregătire profesională, incapacității de a construi proiecte pe termen lung, să înregistrăm încă un eșec. Și este un eșec pe care trebuie să-l punem în dreptul întregului guvern, dar cu o notă serială pentru ministrul Ghinea. Putem constata că toți miniștrii care vin de la USR PLUS sunt catastrofali în modul în care gestionează ministerele pe care le conduc. Începem cu Ghinea care nu reușește să facă absorbție din fondurile structurale 2014-2020, continuăm cu același Ghinea, care nu reușește să obțină un acord pe PNRR și continuăm cu Ghinea, care nu a făcut nimic pentru pregătirea exercițiului financiar următor. Adăugăm pe Drulă, pe Năsui, pe Stelian Ion despre care citeam opinia unui fost magistrat de la DNA, astăzi avocat, care spune că omul nu cunoaște nimic din modul în care funcționează sistemul de justiție din România", a mai explicat liderul Pro România.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că România va depune la Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai.

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost adoptat în coaliția de guvernare, cu proiecte în valoare de 29 de miliarde de euro.