Bugetul municipiului Târgoviște luat la ținta de liberali! Președintele organizației liberale, consilierul local, Aurelian Cotinescu, susține că bugetul din acest an prevede o finanțare cu mult sub cea de anul trecut și nu poate asigura o dezvoltare reală a orașului.

"Nu înțeleg cum poate funcționa în acest an administrația locală fără o finanțare reală (...) La nivelul salarizării, vedem că sunt prinși mult mai puțini bani decât anul trecut, în fapt, se ajung banii pentru primele 8 luni de zile", spune liberalul. 

"Ne punem întrebarea firească dacă vor fi tăieri salariale sau, mai rău, disponibilizări în Primăria Târgoviște. Ajungem , astfel la o companie a primăriei, Municipal Security, unde deja 50 de oameni și-au primit hârtiile pentru disponibilizare. Lucrurile sunt simple, nu s-a mai prelungit contractul acestor angajați, contract pe perioadă determinată și, în momentul de față, și-au pierdut locurile de muncă". 

Cotinescu susține că toate companiile primăriei sunt într-o situație îngrijorătoare.

"Această situație se datorează, în principal, faptului că primăria nu plătește către aceste companii, facturile pentru funcționare, pentru serviciile prestate. Din cauza acestui lucru, companiile acumulează datorii către furnizori, către bugetul de stat, bineînțeles, acumulând penalități și dobânzi de sute de mii de lei care sunt plătite din taxele și impozitele noastre, rezultat al proastei administrații".