Ședință a  Biroului Executiv al Partidului Național Liberal (PNL), tensionată, luni dimineață! Potrivit PSNEWS, au fost discuții aprinse,  surse liberale dezvăluind că Virgil Guran, unul dintre apropiații lui Ludovic Orban, a luat cuvântul pentru a le reaminti celor prezenți de nemulțumirile primarilor pe Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Guran l-ar fi criticat pe premierul Florin Cîţu pentru faptul că nu se implică destul în negocierile privind PNRR, iar primarii sunt în continuare nemulţumiţi. 

În replică, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, unul dintre apropiații lui Florin Cîțu (absent de la ședință), l-a trimis să discute direct cu ministrul Dezvoltării.

În ședința de luni, s-a stabilit ca Congresul PNL să fie organizat în jurul datei de 15 septembrie. În acest context, Ludovic Orban a precizat că săptămâna viitoare, la viitoarea ședință a BEX, va convoca Consiliul Național, adică organismul de conducere care stabilește data congresului PNL, potrivit statutului.

Ludovic Orban a anunțat public că va candida pentru un nou mandat la șefia PNL, acesta susținând că 36 de filiale au votat deja pentru susținerea sa. Senatorul Virgil Guran conduce organizația Dâmbovița care a decis susținerea candidaturii lui Ludovic Orban pentru un nou mandat în fruntea PNL.