Un nou caz în care o familie de români este supusă unor traume și abuzuri din partea autorităților străine este adus în atenție de senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean. După drama familiei Furdui din Germania, căreia i-au fost luați abuziv cei 7 copii de către autoritatea germană de "protecție" a copilului, familiile Bodnariu și Nan din Norvegia, cazurile din Finlanda, Marea Britanie, Canada, social-democratul  cere mobilizarea autorităților române în cazul familiei dâmbovițene Leș.

Senatorul social-democrat, Titus Corlățean, a adresat, zilele trecute, o interpelare ministrului Afacerilor Externe, președintelui Autorității Naționale pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, copii și adopție și Avocatului Poporului pentru a sprijini reunificarea familiei Leș din comuna dâmbovițeană Uliești.

Obiectul interpelării este legat de necesitatea unei intervenții de urgență a Guvernului României pentru reunificarea familiei  Leș Ionel și Valeria părinții a  trei copii minori, stabilită în Marea Britanie.

"Am primit, recent, în audiență, în circumscripția pe care o reprezint, în Dâmbovița, familia Leș Ionel și Valeria cu domiciliul în Dâmbovița, în comuna Uliești, stabilită de mai mulți ani în Marea Britanie. Sunt părinții a trei copii minori, băiatul de 8 ani suferă de o serie de deficiențe de natură medicală. Părinții s-au aflat temporar în România și au dorit să solicite sprijinul autorităților române pentru redobândirea celor trei copii care au fost preluați în custodie de reprezentanți ai autorităților britanice de protecție a copilului și de polița britanică în mod neașteptat și fără o motivație plauzibilă, în urmă cu aproximativ nouă luni. Vă adresez solicitarea să dispuneți măsurile care se impun pentru a acorda susținerea necesară în vederea reunificării familiei Leș", a spus Corlățean de la tribuna Senatului.