Social-democrații dâmbovițeni s-au mobilizat și se declară pregătiți pentru bătălia electorală din 27 iunie, când vor avea loc alegeri locale parțiale. În Dâmbovița, cetățenii sunt chemați, din nou, la urne pentru a-și alege consiliul local în comuna Cojasca și primarul în Braniștea.

Biroul Permanent Județean al PSD Dâmbovița  a validat, aseară, echipa de campanie și candidaturile pentru alegerile parțiale care vor avea loc pe 27 iunie, în Cojasca (pentru Consiliul Local) și Braniștea (alegeri pentru funcția de primar).

Dacă la Braniștea, funcția de primar este vacantă ca urmare a faptului că, anul trecut, fostul primar a fost ales în parlamentul României, la Cojasca, alegerile pentru Consiliul Local se vor ține din cauza faptului că cei 7 consilieri locali ai PNL nu s-au prezentat la nicio ședință ordinară sau extraordinară pe durata a patru luni calendaristice consecutive, respectiv noiembrie 2020- februarie 2021.

Conducerea PSD Dâmbovița, alături de candidatul partidului la funcția de primar al comunei Braniștea, Alexandru Țachianu

Totodată, președintele Corneliu Ștefan a anunțat că Organizația PSD Dâmbovița este prima din țară în care au fost activate departamentele interne. 

Cele mai importante dintre ele sunt:

               - Departamentul pentru justiție și libertăți cetățenești-coordonat de consilierul județean Liviu Vasilescu 

                -Departamentul pentru muncă și echitate socială-coordonator Cristian Avanu

                -Departamentul pentru educație națională-coordonator Claudia Gilia

                -Departamentul pentru cercetare și inovare-coordonator Corneliu Vișoianu

                -Departamentul pentru sănătate-coordonator deputat Carmen Holban

                -Departamentul pentru mediul de afaceri-coordonator Cătălin Olteanu

                -Departamentul pentru agricultură-coordonator Ionuț Lăscaie

                -Departamentul pentru energie-coordonator deputat Radu Popa

               -Departamentul pentru administrație publică și dezvoltare regională-coordonator Luciana Cristea, vicepreședinte CJD

               -Departamentul pentru infrastructură și transporturi-coordonator Ionuț Săvoiu 

               -Departamentul pentru tineret și sport- coordonator Claudiu Mănescu

               -Departamentul pentru societatea digitală-Liviu Stoica 

               -Departamentul pentru strategie și comunicare publică-Constantin Cozma 

"Sunt cele mai importante departamente, au fost discutate aseară, în Biroul Permanent Județean, iar de astăzi, acestea se vor întruni și vor constitui birourile departamentelor. Dorim să vină alături de noi cât mai mulți oameni, nu neapărat membri de partid", a precizat președintele organizației, Corneliu Ștefan.

Reorganizarea filialelor în localitățile în care PSD nu are primari este un alt punct care s-a discutat la ședința BPJ de luni seara. Este vorba despre 3 orașe (Găești, Titu și Răcari) și localitățile Băleni, Bezdead, Brănești, Brezoaele, Butimanu, Ciocănești, Cornățelu, Cornești, Costești Vale, Dărmănești, Finta, Glodeni, Lungulețu, Mogoșani, Moțăieni, Odobești, Petrești, Răscăeți, Șelaru, Uliești, Vârfuri și Vulcana Băi.

"Le-am readus aminte colegilor mei, și o spun public, astăzi, toți primarii care, înainte de alegerile de anul trecut, au plecat la alt partid, rămâne valabilă hotărârea Comitetului Executiv Județean, de a nu mai primi pe nimeni înapoi care a plecat și a candidat împotriva PSD", a mai adăugat liderul social-democrat.