Deplasare de taină a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, ieri, în județul Dâmbovița! 
Atât de secretă a fost vizita de lucru încât și cei de la USR PLUS Dâmbovița, și colegii PNL din coaliție  au aflat de ea... pe surse.
"Am fost într-o vizită de lucru la fabricile din subordinea ministerului economiei, din județul Dâmbovița. Dar despre ele, vorbim cu altă ocazie", a scris, astăzi,  Năsui pe facebook.
De fapt, este singura referire la vizita de taină pe care ministrul Economiei a făcut-o. Nimic legat de fabricile din  industria de apărare, nimic legat de COS Târgoviște... 
  • Năsui, ifose de vedetă?
Bomboana de pe colivă este clipul pe care acesta l-a postat, în care face figurație specială pentru campania de vaccinare, la o fabrică privată căreia îi face reclamă.
"În drum prin județ, am înțeles că o fabrică de lângă Târgoviște chemase medici să își vaccineze personalul. Mi s-a părut o atitudine foarte bună, și, mai ales binevenită în contextul în care toți ne luptăm să ajungem la normalitate. Așa că ne-am abătut un pic drumul pe la ei", mai spune Năsui pe pagina sa de facebook.
 
 
  • PNL a aflat de vizită ... pe surse
 Contactat telefonic, președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran ne-a mărturisit că nu a fost informat despre această vizită a colegului de coaliție.
"Am aflat de vizită, dar nu din surse oficiale. Probabil, a vrut să vadă situația de fapt din întreprinderile din industria de armament și nu a vrut să fie o chestie oficială. Poate să vină de o mie de ori în județ, că nu mă deranjează. Pe mine mă deranjează că a tăiat proiectul COS Târgoviște...  asta m-a deranjat, că era totul pregătit să dăm drumul la această întreprindere care poate să fie rentabilă și o spun prin prisma unui om care pricepe economia. În rest, să-i dea Dumnezeu sănătate, să vină de o mie de ori...
  • "Dacă se rezolva cu COS Târgoviște, îi făceam statuie la poartă la COS"!
Nici colegii dvs. de la USR PLUS  nu v-au informat despre această vizită? Era normal, sunteți într-o coaliție!
Nu, nu, nu, nu m-au informat, nici nu știu dacă ei știau că vine. Dar, repet, pe mine mă interesează lucrurile pragmatice...dacă se rezolva cu COS Târgoviște, îi făceam statuie la poartă la COS.
Cum vi se pare ideea acestui clip filmat de ministrul Năsui la o fabrică privată în care încurajează vaccinarea?
Asta e un lucru bun, vaccinarea va rezolva o mare parte din problema pandemiei. Sunt și oameni sceptici care spun că o să fie probleme în timp... Asta mai vedem, deocamdată, s-a dovedit în lume că s-a stopat răspândirea virusului cu vaccinarea (...) Să vedem ce se întâmplă cu industria de apărare, dar nu sunt premise extraordinare.
Dar, toți membri guvernului sunt implicați în promovarea  campaniei de vaccinare?Treaba ministrului Economiei ar fi trebuit să fie cu totul alta... 
Asta s-a discutat și în coaliție, să încercăm să promovăm mai mult procesul de vaccinare, am luat exemplul țărilor care au reușit să rezolve în mare parte problema pandemiei. La nivelul coaliției, s-a discutat ca toți politicienii să încerce cât mai mult să promoveze acest lucru.
Vom mai vedea și la nivelul județului Dâmbovița politicieni care să vină și să încurajeze procesul de vaccinare?
Încercăm prin toate formele...sincer să fiu nu cred că este benefic să vină oamenii politici să promoveze, este benefic să organizăm...
Păi, iată, domnul Năsui a făcut acest clip de promovare...
Să-i dea Dumnezeu sănătate, să aibă și efect. Dar, eu cred că cel mai important este să organizăm vaccinarea.
Și, totuși, treaba miniștrilor este cu totul alta. Nu ar trebui lăsați specialiștii să se ocupe de acest lucru?
Ba da, dar colateral, dacă poate să facă (și Năsui) nu este rău. Chiar nu e rău. Un singur dinte am împotriva lui (n.r. Năsui), COS Târgoviște și m-a deranjat mult acest lucru.
Parlamentarii de Dâmbovița ai USR PLUS nu au scos niciun cuvânt legat de această vizită ministerială misterioasă...