- Guvernul ține Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la secret!
- Premierul Florin Cîțu, invitat în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului să prezinte PNRR, a ratat acest obiectiv. El s-a rezumat la a face doar câteva precizări, mai degrabă, de natură politică
Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit miercuri, în şedinţă comună, pentru prezentarea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pentru ratificarea Tratatului EURATOM.
Pe ordinea de zi a şedinţei plenului reunit se află şi proiectul de lege pentru ratificarea Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene şi de abrogare a Deciziei 2014/335/UE, Euratom, adoptată la Bruxelles.
PSD a solicitat ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie prezentat în Legislativ, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, afirmând, marţi, că, în caz contrar, partidul pe care îl conduce va intra în grevă parlamentară.
Premierul Florin Cîţu a avut la dispoziţie 60 de minute pentru prezentarea PNRR, însă, acesta s-a rezumat la a face mai degrabă o declarație politică. Nimic la modul concret despre ceea ce conține Planul Național de Redresare și Reziliență.
"Trebuie să știe toată lumea că e un program diferit față de ce am avut noi până acum pe fonduri europene. Este un program care a apărut ca răspuns la acest șoc care a fost pandemia. Este un plan diferit, care pe lângă investiții, vine și cu o parte de reformă. O parte de reformă pe care fiecare guvern și-o asumă transparent", a declarat premierul, fără a intra în detalii.
Acordul EURATOM a fost ratificat, cu 378 de voturi pentru și 2 împotrivă.
Nici parlamentarii, nici cetățenii României nu au aflat marile planuri pentru țară prevăzute de PNRR.