PSD și PNL Dâmbovița au depus astăzi, sâmbătă, 5 iunie, listele de candidați pentru Consiliul Local Cojasca. Scrutinul va avea loc pe 27 iunie.

Alegerile locale parțiale au fost declanșate din cauza unei decizii politice a PNL Dâmbovița, consilierii liberali blocând, timp de mai multe luni,  intenționat, activitatea forului administrativ local.

  • "Așteptăm să câștigăm alegerile pe data de 27 iunie, să avem un Consiliu Local valid, să avem viceprimar din partea PSD la Cojasca"

„Împreună cu colegii mei am depus candidaturile din partea PSD pentru Consiliul Local Cojasca. Vreau să specific de la început că este o situație atipică creată de Partidul Național Liberal organizația Cojasca și nu în ultimul rând Organizația Dâmbovița, prin care și-au dorit neapărat să dizolve Consiliul Local, să avem alegeri în această localitate. Fac un apel către cetățenii comunei Cojasca, să meargă pe votul util ținând cont că până în anul 2024 primarul comunei este reprezentant al PSD, Consiliul Județean Dâmbovița este condus de PSD, singurii parlamentari activi și care se implică pentru comunitatea locală, pentru Cojasca și pentru județul Dâmbovița, sunt parlamentarii PSD, și nu ne-am dorit niciodată astfel de situații, pentru nicio localitate. Vreau să-i mulțumesc domnului primar pentru toată implicarea și vreau să-l asigur, atât pe dumnealui cât și pe consilierii locali și pe cetățeni, că voi fi alături de toate proiectele pe care le au în desfășurare și pe cele pe care le-au gândit pentru dezvoltarea comunității locale.  Așteptăm să câștigăm alegerile pe data de 27 iunie, să avem un Consiliu Local valid, să avem viceprimar din partea PSD la Cojasca” a declarat Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița.

  • "Vom face tot ceea ce este necesar pentru a lua 10 consilieri"

„Am ajuns în această situație din cauza PNL-ului, în situația dizolvării Consiliului Local și a alegerilor anticipate. Consider că, de data aceasta, cetățenii vor înțelege și vor fi prezenți la vot. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a lua 10 consilieri, viceprimar și astfel vom forma o echipă puternică, așa cum a fost PSD-ul întotdeauna la Cojasca”,  a adăugat Victor Gheorghe, primarul comunei Cojasca.

„Suntem aici din cauza unui act de iresponsabilitate administrativă fără precedent. Este vorba de gestul pe care PNL l-a făcut, blocând, pur și simplu, din punct de vedere administrativ, o întreagă comunitate. Despre asta este vorba, am ajuns acum, la puțin timp după alegerile locale, să se desfășoare din nou alegeri aici, alegeri parțiale pentru Consiliu Local, din cauza acestui gest. Pentru că unii au dorit cu tot dinadinsul să blocheze tot ceea ce înseamnă proiecte la nivelul acestei comune în interes pur politic, în interes de grup sau pur personal. Am convingerea că echipa Partidului Social Democrat va câștiga detașat alegerile la Cojasca și că lucrurile vor intra, în sfârșit, în normal, iar locuitorii de aici trebuie să știe ce s-a întâmplat și de ce din nou trebuie să se voteze, să se cheltuie bani. Este un exercițiu democratic care costă, iar această cheltuială putea fi evitată dacă cei care au fost aleși din partea PNL în Consiliul Local și-ar fi respectat obligațiile pe care le au față de comunitatea locală, iar obligația fundamentală era să se prezinte la ședințe, lucru pe care nu l-au făcut”,  a declarat Cristian Stan, secretar executiv PSD Dâmbovița.

  • "Îi îndemn pe cetățeni să vină la vot și să voteze candidații PSD pe 27 iunie!"

„Suntem astăzi la Cojasca pentru a susține colegii candidați la Consiliul Local și pentru a-l susține pe domnul primar care mai are 3 ani și jumătate din mandatul său și care are nevoie de un Consiliu Local care să-i susțină proiectele. Faptul că PNL-ul este și un partid care la Guvern are atitudini antinaționale și adoptă măsuri foarte proaste pentru națiunea română s-a văzut și aici, la Cojasca, unde consilierii locali PNL, pe care eu îi calific foarte clar drept chiulăi, oameni care nu au venit la muncă și care au blocat dezvoltarea acestei localități, își merită soarta. Trebuie trimiși acolo undeva unde să nu-i mai vadă nimeni. Așa încât, discuția este foarte simplă, PSD susține lista de candidați a partidului propusă de primar aici la Cojasca. Vom face tot ceea ce este democratic necesar să câștigăm alegerile ca domnul primar să aibă o majoritate foarte solidă în Consiliul Local și pentru ca noi toți, la nivelul județului, Consiliului Județean, parlamentari, președintele CJD, să avem un partener pe care să-l putem susține financiar în realizarea proiectelor de care toți cetățenii sunt interesați. Îi îndemn pe cetățeni să vină la vot și să voteze candidații PSD pe 27 iunie. Așa să le ajute Dumnezeu!”, a declarat senator Titus Corlățean, președinte executiv PSD Dâmbovița.

  • V. Guran: Da, PNL a blocat intenționat pentru că trebuia să facem ordine!

"Avem o echipă foarte puternică, pe care noi o considerăm câștigătoare și la alegerile trecute, dar conjunctura sau să zicem creșterea demografică în ultimele zile înainte de alegeri a determinat alt rezultat. Câștigătorii morali  sunt colegii noștri, sunt convins că vom avea un rezultat foarte bun la Cojasca și că vom schimba lucrurile. Este o comună mare, importantă unde sunt multe lucruri de făcut. Avem nevoie de sprijinul oamenilor și sunt convins că, pe 28, vom avea o nouă majoritate, un viceprimar bun, iar Cojasca va avea o altă perspectivă", a spus președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran.

"Da, PNL a blocat intenționat pentru că trebuia să facem ordine(...) Avem informații că sunt case de 20 de mp cu 60 de locatari. Cum au putut să vină exact doar la alegeri sute de oameni să voteze și apoi să plece. Sper ca legea să-și facă simțită prezența și cei care fac jocuri de acest gen să termine (...) Aici, la Cojasca, trebuie să se facă dreptate. Această dreptate înseamnă să vină băieții tineri, care au făcut ceva în viață", a mai explicat Guran.