Comisia Europeană a transmis proiectul PNRR înapoi cu zeci de observații, ceea ce a a pus România într-o situație delicată. Săptămâna viitoare, CE aprobă proiectele PNRR depuse de țările membre și începe plata acestora.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan a reacționat pe acest subiect, reproșând guvernanților că au făcut țara de rușine.
"Comisia Europeană a respins Planul Național de Redresare și Reziliență conceput de Guvernul Cîțu! Ne mai miră?
PNL și USR-PLUS au reușit să se facă de râs, din nou, în fața Comisiei Europene, cu Planul Național de Redresare și Reziliență.
Nu mai este o surpriză faptul că domnul Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, nu poate așeza pe hârtie proiecte de investiții pe bani europeni. În acest al doilea mandat al său, Ghinea a atras fix 1 EURO pe zi fonduri europene. 1 EURO PE ZI! Și asta în condițiile în care șeful său, premierul Florin Cîțu, a ”reușit” performanța de a îndatora țara făcând împrumuturi de 1000 euro/secundă.
Habar nu au avut ce au scris în acele documente! Într-un document cereau 80 de milioane de euro, iar în anexa aceleiași hârtii suma finală era de 71 de milioane de euro. Pe lângă lipsa de știință, greșeala lor a fost făcută pe un proiect în care cereau bani pentru a renova secții de terapie intensivă pentru nou-născuți. Cât de incompetent să fii să greșești atunci când este vorba de sănătatea copiilor?
Au persistat în erori peste erori și tot la capitolul sănătate! Au depus cereri de finanțare pentru construirea unui spital nou, dar aritmetica le-a jucat iar feste: o dată au cerut 570 de milioane de euro, iar în alt document, tot pentru aceeași investiție, solicitau doar 517 milioane de euro. Cine să-i mai creadă?
Și, în acest timp, când toate administrațiile așteaptă finanțările prin PNRR, tandemul Cîțu-Ghinea clamează victoria în ceea ce privește acest plan.
Mă întreb cum pot sta atât de liniștiți președinții consiliilor județene conduse de liberali? De ce este așa senin domnul primar al Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc?
Comisia Europeană le-a arătat că șefii lor nu sunt capabili de o asemenea sarcină, iar ei nu spun nimic. Proiectele care puteau fi implementate prin PNRR aduceau, în cel mai rapid mod, banii atât de necesari pentru dezvoltarea județelor și a municipiilor. Dar ei tac! Liberalii tac! Alianța USRPLUS tace!
Cum puteți fi atât de impasibili? Cum puteți gira asemenea oameni?
Reacționați! Trebuie să o faceți! Pentru județele, municipiile, orașele și comunele pe care le conduceți.
Sau jocurile politice din PNL și USRPLUS sunt mai importante decât cei care v-au ales?", mai spune șeful administrației județene.