Alegerile locale parțiale din 27 iunie au însemnat o pierdere dureroasă pentru social-democrați, în cele două comune dâmbovițene, Braniștea și Cojasca.

În ciuda eforturilor zilnice de campanie ale echipelor social-democrate, care au luat la pas cele două comune în încercarea de a convinge cetățenii că propunerilor lor sunt cele mai bune, Alexandru Țachianu a pierdut bătălia electorală la Braniștea, la fel și echipa PSD pentru Consiliul Local Cojasca.

Dacă, la Cojasca, situația ar fi fost oarecum previzibilă, dat fiind contextul reținerii și anchetării primarului, în ultima săptămână de campanie, legat de vizele de flotant, surpriza a venit de la Braniștea, unde fiul fostului primar Marian Țachianu, actual deputat, n-a putut convinge electoratul să-l aleagă în fruntea primăriei. Acest lucru pare să fi generat o serie de reacții de nemulțumire în sânul organizației județene, lucru care ar urma să fie tranșat în scurt timp.

Rezultatele din 27 iunie vor fi luate în analiza conducerii PSD Dâmbovița, în aceste zile, în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean al organizației. 

Contactat telefonic, președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, ne-a declarat că există discuții la nivel de organizație legat de scorurile obținute.

"Sunt niște nemulțumiri legate de niște decizii luate în trecut. Toată lumea știe cine e candidatul (n.r. la Braniștea) și unde se duc toate reproșurile... de fapt, nu sunt reproșuri, sunt niște discuții. Întotdeauna când pierzi, dacă era altcineva, era mai bine. Așa e în viață...", a afirmat Ștefan.

"La Cojasca, știam ce se întâmplă, erau oamenii timorați, nu aveam mari așteptări. La Braniștea, pentru ce am văzut sâmbătă și duminică, în ziua votului, n-a fost nicio surpriză. Au muncit toți colegii, nu am ce să le reproșez, din punct de vedere al muncii politice, toată lumea a muncit, și primari din altă parte, și parlamentarii. Chiar s-a muncit zi de zi". 

Analiza, concluziile, măsurile și sancțiunile care se impun vor fi comunicate în urma ședinței BPJ, a mai precizat liderul social-democrat.