Social-democrații avertizează că perioada următoare va fi una foarte fierbinte între PNL, USR-PLUS și UDMR, pentru că încep examenele pentru directori, dar și numirile inspectorilor școlari.

Despre necesitatea de a depolitiza instituția școlii a vorbit senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, care susține că e momentul să se pună punct practicii păguboase de politizare a funcțiilor de conducere din sistemul educațional. 

"E bine să punem un scut cu toții rațional, corect și legal față de orice tendință de politizare din partea oricui, în orice ciclu de putere", a arătat Corlățean.  "Dacă sunteți interesați să aveți directori arondați politic, măcar recunoașteți... Noi nu mai suntem, au fost greșeli făcute anterior de toți în această țară. Poate ne hotărâm, la un moment dat, să punem punct acestor greșeli", le-a transmis parlamentarul guvernanților.

Senatul a adoptat, la finalul lunii iunie, în calitate de cameră decizională, o lege care prevede alegerea directorilor interimari de către Consiliul de Administrație al școlii în situația vacantării funcțiilor.