Organizația USR PLUS București este într-un proces agresiv de racolare a tot ce înseamnă funcții de management din sistemul sanitar din Capitală.

În timp ce îl acuză pe primarul general  că organizează concursuri aranjate pentru posturi de conducere din cadrul ASSMB, oameni care se prezintă că sunt trimișii viceprimarului Horia Tomescu (responsabil de activitatea sistemului de Sănătate din Capitală) îi abordează pe directorii de spitale din București promițându-le că, dacă vor trece de partea USR PLUS, își vor păstra funcțiile. Persoane din conducerea spitalelor care au dorit să-și păstreze anonimatul au relatat pentru stiripesurse.ro că acest tip de abordare i-a siderat pur și simplu, având în vedere faptul că USR PLUS clamează la nivel public nevoia unui nou tip de politică în România.

Potrivit publicației sus amintite, ”emisarii” viceprimarului USR PLUS trimiși la racolat de manageri din sistemul sanitar din Capitală ar fi dâmbovițeanca Oana Sivache și Bogdan Ștolică, ambii promovați pe posturi de PSD, "pe vremuri". Oana Sivache, angajată la Serviciul suport spitale din cadrul ASSMB, a fost membră PSD Dâmbovița, dar și UNPR. La rândul său, Bogdan Ștolică este managerul Spitalului Sf. Luca, ținut în această funcție până acum. Cu toate acestea, USR PLUS nu are nicio reținere să și-i asume și să-i mențină în cercul său de influență.

Miza războiului lansat de USR PLUS, banii din Sănătate

Politica de racolare a funcțiilor de conducere din spitalele din Capitală și de la nivelul ASSMB are în spate o miză financiară uriașă. Este vorba de bugete de sute de milioane de lei care merg către acest sistem din Capitală și pe care USR PLUS vrea să le controleze în anii următori prin oamenii săi.

Obsesia noului președinte al USR PLUS din București, de a controla tot ce mișcă în sistemul de Sănătate din România nu este de ieri de azi. Este cunoscut faptul că în cele două mandate de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a reușit să instaleze în funcții-cheie oameni pe care îi controlează și în prezent.

După ce a fost demis din funcția de ministru al Sănătății, atenția liderului USR PLUS din București s-a mutat pe sistemul sanitar din Capitală.

sursa stiripesurse.ro