Senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, președinte executiv al PSD Dâmbovița, atrage atenția că situația economică din România este din ce în ce mai proastă. 

Demnitarul social-democrat susține că împrumuturile uriașe pe care le-a făcut Executivul de la București nu se regăsesc în economia reală. Mai mult, acesta condamnă lipsa de transparență și profesionalism a  guvernanților legat de datoria publică și deficit.

  • "Unde s-au dus cele 58 de miliarde de euro împrumutate la dobânzi uriașe?!"

"S-a trecut de 50% datoria publică din PIB pentru că această nebunie a împrumuturilor fără limite și care nu se regăsesc în economia reală înseamnă undeva spre 58 de miliarde de euro în ultimul an și jumătate. Este o sumă uriașă și simpla afirmație că finanțăm deficitul nu este  suficientă. Opoziția nu a primit niciodată explicații, în Parlament, deși am solicitat, unde se duc, de fapt, acești bani. S-au finanțat importurile la greu, asta înseamnă că ai finanțat producători din China, Franța, Germania ș.a.m.d . ceea ce este o greșeală uriașă. Avalanșa aceasta de creșteri de prețuri, să ne uităm la impactul pe energie electrică și gaze cu această liberalizare așa cum a fost făcută de guvernul ăsta PNL-# neomarxiști și UDMR...lucrurile acestea se duc în reducerea puterii de cumpărare. Deci, oricum ai da-o, situația economică este tot mai proastă. Îndatorarea aceasta de 1000 de euro pe secundă este o catastrofă pe termen mediu și lung. Banii aceștia trebuie dați înapoi, ei nu se regăsesc în economia reală și ne vor crea probleme foarte serioase", a declarat Titus Corlățean.

"Unde s-au dus cele 58 de miliarde de euro împrumutate la dobânzi uriașe?!", întreabă liderul social-democrat.