Klaus Iohannis a anunțat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

Social-democrații vor urmări să facă posibilă rapida dizolvare a Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. Aceștia susțin că România are mare nevoie de o guvernare responsabilă pe care PSD o poate oferi în această situație de criză, însă, în contextul fragmentării din Parlament, soluția este, în viziunea social-democraților, întoarcerea  la popor, singurul care, prin vot, poate da legitimitate unui nou legislativ și unei majorități.

"Toate celelalte variante vor fi respinse prin vot de PSD în Parlamentul României, inclusiv un guvern minoritar PNL sau PNL-UDMR", spune președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean, într-un interviu acordat în exclusivitate publicației DB24NEWS. Acesta susține că, în contextul bătăliei pentru putere și bani din sânul fostei coaliții de dreapta, nu mai există resurse obiective de guvernare.

"Nici de coaliție coezivă, pentru că o guvernare trebuie să fie solidă și să aibă ca priorități aceste crize care macină societatea românească, cea de sănătate, dar și criza economică și socială...", mai spune demnitarul social-democrat.

Corlățean a mai precizat că PSD ar putea accepta la limită un guvern de specialiști care să gestioneze situația până cel târziu în luna martie și care să pregătească alegerile anticipate.