Viceliderul social-democrat, senatorul Titus Corlățean susține că guvernul nu mai poate funcționa din cauză că expiră mandatul la Justiție și nu mai poate fi prelungit.

Președintele executiv al PSD Dâmbovița, Titus Corlățean, a declarat că această criză politică trebuie rezolvată rapid întrucât s-au scurs cele 45 de zile de  interimat la Ministerul Justiției și că  Guvernul nu mai poate funcționa.

"După acest moment, guvernul acesta demis nu va avea un minister al justiției funcțional care să emită avizele de legalitate pe orice act normativ al guvernului. Pe orice memorandum, ultimul aviz este cel al Ministerului Justiției fără de care actul normativ nu intră în ședința de guvern și nu poate fi adoptat. Deci, un guvern fără minister al Justiției funcțional oricum nu este un guvern. Toate aceste lucruri conduc la ideea de bun simț, până la urmă, dincolo de politică, faptul că este nevoie de o soluție politică ce să schimbe datele jocului și aceasta este reprezentată de alegeri anticipate care să permită unui partid sau unei coaliții, cu legitimitatea votului popular și cu o majoritate solidă să poată conduce corabia pe timp de furtună", a explicat Titus Corlățean.