Senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, a anunțat că, în ședința BPN de astăzi, va vota împotriva unei coaliții de guvernare cu PSD. Decizia a venit după consultarea organizațiilor locale, care nu consideră că o alianță cu social democrații este o soluție bună pentru partid.

"Este o poziție asumată, care întrunește asentimentul Organizației Dâmbovița și care apreciez că ne reprezintă.
Deși am doar unul din cele 75 de voturi din BPN, consider că este relevant ca acesta să fie dat cu demnitate și în concordanță cu ceea ce și eu, și organizațiile locale credem că ar trebui să fie parcursul PNL astăzi și în viitor", a subliniat Virgil Guran, într-un comunicat de presă.
Acesta a ținut să facă mai multe precizări în legătură cu relația cu Ludovic Orban, fostul lider PNL de care a fost foarte apropiat, dând în același timp asigurări că va rămâne în PNL.
"Rămân în Partidul Național Liberal. Îl respect pe Ludovic Orban, am avut o colaborare foarte bună și, împreună, am reușit să realizăm proiecte importante pentru dâmbovițeni. Principala mea responsabilitate este însă față de organizațiile locale alături de care am muncit în campaniile electorale și care m-au susținut pentru funcția de senator PNL și pentru cea de președinte al Organizației Dâmbovița. Rămân fidel valorilor liberale și cred în capacitatea PNL de a rezolva această criză politică prin înțelepciune, dialog și bună credință. Astăzi, mai mult decât oricând, orgoliile personale trebuie date la o parte și împreună, ca o echipă puternică și asumată, să găsim cele mai bune soluții pentru țară și pentru partid. Rămân în PNL și alături de Organizația Dâmbovița, pe un drum greu, la capătul căruia sper să aducem schimbările de care România are nevoie", a mai arătat liderul PNL Dâmbovița.