Vicepreședintele Pro România, fostul senator Adrian Țuțuianu, militează pentru o alianță de centru-stânga. Acesta a reiterat ideea în cadrul unei emisiuni realizată de Marius Dumitrache la Ripostapenet, luni, 6 decembrie.

Țuțuianu admite că Pro România nu reușește să iasă din zona de 3% argumentând "că nu facem ce trebuie în toate organizațiile din țară, dar și din cauza conjuncturii nefavorabile".

"Avem niște probleme de natură financiară la partid, a existat un an de zile în care e greu să digeri o înfrângere la alegerile  parlamentare. E ca o cădere din liga 1 în liga a doua. Mulți oameni, și din considerente profesionale au plecat din Pro România, alții din alte considerente de natură personală...  Politica românească a fost dominată, în ultimul an, de bătăliile celor mari, noi nu ne-am putut vedea în acest an. Sper să putem face ceva mai mult anul viitor", a opinat Țuțuianu.

"Suntem un partid mult mai mic decât PSD-ul, nu ne-am îndeplinit obiectivul de a fi principala forță politică de centru-stânga în 2024 și nici nu-l mai putem îndeplini. Eu cred că sunt oameni și în PSD care își doresc să  reunească stânga. De ce o alianță? Pentru că sunt asperități, lucruri care nu pot fi ușor trecute cu vederea. Nici eu nu mă simt foarte confortabil să mă duc să stau la masă cu cei care m-au trădat și m-au abandonat... O alianță de centru-stânga în care fiecare își construiește propriul partid și se gândesc la o formulă de guvernare pentru 2024 e perfect realizabilă", este de părere liderul Pro România. Mai mult, acesta crede că "roadele proastei guvernări"de până acum vor fi decontate și de PSD, context în care, mai spune Țuțuianu, nevoia de o alianță pe partea stângă a eșichierului politic se va impune ca necesară.