Deputata PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, le reproșează parlamentarilor opoziției că au încercat să blocheze aprobarea Legii Bugetului de stat pe 2022, contestând-o la Curtea Constituțională.

CCR a respins contestația. 
 
"Mânați de intenții mai puțin constructive, parlamentari ai opoziției au încercat să blocheze una dintre cele mai importante legi ale statului: Legea Bugetului pe 2022.
Doar că sesizarea depusă în acest sens a fost respinsă, cu unanimitate de voturi, de către Curtea Constituțională:
 A respins, ca inadmisibilă, obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.6 alin.(2) din Legea bugetului de stat pe anul 2022.
 A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.54 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu critica de neconstituționalitate extrinsecă formulată numai în măsura în care aplicarea lor se realizează după o eventuală modificare sau completare a Legii nr.334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.
 A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.56 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu criticile formulate.
 Ce au încercat parlamentarii opoziției să realizeze prin depunerea acestei contestații?
 Demersul în sine, unul profund democratic și de necontestat, nu anulează însă adevăratul motiv al acestora: întârzierea aprobării unei legi de care depinde „funcționarea” la capacitate optimă a întregii țări.
 Decizia este definitivă și general obligatorie!", a explicat deputata.