Partidul Social Democrat nu este de acord ca cetățenii care au primit facturi la energie fără compensările legale să-și caute dreptatea de unii singuri, așa cum a recomandat ministrul Energiei.

 
"Românii nu trebuie să-și caute dreptatea de unii singuri. PSD cere introducerea unor sancțiuni dure pentru furnizorii care nu respectă plafoanele și compensările legale! Recomandarea ministrului Energiei ca persoanele care au primit facturi la energie fără compensările legale să se adreseze Autorității pentru Protecția Consumatorului este fundamental greșită ca abordare. Soluția echitabilă este ca statul să-i apere pe cetățeni prin sancționarea dură a furnizorilor care încalcă legea", susține PSD Dâmbovița.
 
Ministrul Virgil Popescu a a afirmat că există numeroşi furnizori de energie care au emis facturi către clienţi ignorând legea care stabileşte plafonarea de preţ şi compensări pentru facturi, el susţinând că s-a aflat personal în situaţia de a primi o factură cu tarif necompensat şi neplafonat. Ministrul le recomandă celor care constată că au astfel de facturi să nu le plătească şi să ceară furnizorului recalcularea, iar în caz contrar să se adreseze Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor.  

Cum să plătim o factură la un hoţ? Încercăm întâi de bună voie cu hoţul, între ghilimele, să spunem aşa. Dacă nu aplică legea, e clar că face o infracţiune, nepunerea în practică a unei legi este o infracţiune, chiar dacă legea nu are o sancţiune, există corecţii prin celelalte legi. Nu plătim, încercăm să vorbim, dacă nu, reclamaţie directă către Protecţia Consumatorului”, a explicat ministrul.