Scandalul exploziei facturilor la energie ia amploare. Social-democrații cer demisia ministrului liberal al Energiei, Virgil Popescu, pe fondul crizei energiei și a facturilor umflate.

Președintele executiv al PSD Dambovița, senatorul Titus Corlățean, a criticat virulent acțiunile ministrului în acest context dificil dublat de facturile astronomice care au fost emise populației.

I-am văzut traseul și parcursul de doi ani. Am văzut cum a pierdut timpul pe acest fond de modernizare, cam 10 miliarde de euro la dispoziția Romaniei, în caz că populația nu știe, pentru investiții și modernizare în zona infrastructurii de energie. Noi discutăm despre facturile din această iarnă, dar problema structurală, de fond rămane. Era nevoie să deschizi noi capacități de producție, să investești. Unul care face ceea ce face și trimite cetățenii să facă plangeri la furnizori sau în alte părți unde statul are  o componentă și control, Ministerul Energiei, și este total depășit, este un ministru care nu performează. Cand un ministru nu este performant, indiferent că este pesedist, penelist, udemerist, userist, să plece acasă! Tema asta trebuia gestionată de anul trecut. Ministrul nu trebuia să ne anunțe ce are de gand să facă, ar fi trebuit să ne spună ce a făcut deja, a declarat senatorul, miercuri, în cadrul unei emisiuni la un post național de televiziune.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a plâns marți și miercuri că majoritatea firmelor de energie și gaze nu respectă legea privind plafonarea și compensarea facturilor și i-a îndemnat pe cetățeni să facă reclamații dacă bănuiesc nereguli la facturi.