"V-am obișnuit când vin la microfon să încep să-i critic pe cei de la PSD... Mi-am pus o cască în urechi și am pe cineva care îmi spune tot timpul că suntem în alianță cu ei, mai ușor așa. Deja, am comandat niște căști și pentru cei de la PSD să le șoptească și lor că sunt în alianță cu noi că poate atunci începem să ne înțelegem mai bine"! Așa și-a început discursul liderul PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, în această seară, la lansarea proiectelor "Toți pentru Târgoviște", eveniment organizat de oganizația liberală municipală.

Guran a felicitat echipa PNL Târgoviște pentru inițiativă duă care a trimis câteva săgeți către partenerii de guvernare. "Trebuie să  înțeleagă că se lucrează în echipă. Dacă începem doar s ne criticăm între noi și să nu facem lucruri concrete nu vom realiza nimic".

"Cum Dumnezeu ne nimerim noi la guvernare întotdeauna când sunt probleme grele. Acum ne critică majoritatea oamenilor chiar și colegii noștri de alianță, dar trebuie să recunaștem ceva dacă avem un pic de logică: am dus greul, așa cum s-a putut, cu greșeli făcute, nimeni nu e perfect! A fost ceva inedit. Cei care spun că  n-am gstionat bine pandemia să se gândească bine pentru că n-am fost cu nimic mai prejos decât cei din țările europene dezvoltate, care au un sistem de sănătate extraordinar", a declarat Guran.

 

"Uite că, se pare că vom scăpa de pandemie. Chiar dacă unii sunt sceptici... A coincis cu ce se întâmplă în toată lumea, în toată Europa. Se pare că vom trece și peste asta, am reușit, ne obișnuim și cu covidul, mergem înainte, se sperie și fuge", a punctat senatorul PNL.

Liderul liberal a vorbit și despre conflictul Rusia-Ucraina. El este de părere că nu va izbucni războiul și a explicat și de ce.

"Nu începe niciun război, pentru că niciodată nu va începe NATO să se lupte cu Rusia atâta timp cât aceasta nu intră într-o țară NATO. În schimb, sunt convins că rușii vor revendica acele teritorii", a declarat Guran. El a vorbit și despre explozia prețurilor la energie și a arătat că nu guvernarea liberală este vinovată, fenomenul fiind unul european.

"Să știți că nu dormim. Guvernul încearcă să găsească soluții și pe unele le-a găsit. Nu sunt nici mai proaste, nici mai bune decât în alte țări. Am discut, recent, la nivel guvernamental, să încercăm această independență energetică pentru că Dumnezeu ne-a dat de toate, vorba bunicului meu, minte ne mai trebuie. Noi nu avem nevoie de gazul rușilor. Dar ne trebuie să mai facem un depozit ca la Bilciurești și Butimanu, unde e cel mai mare depozit de gaz din România, dar unde nu avem gaz băgat, de aici ne dăm seama cât de gospodari suntem. Se lucrează la acest plan", a mai spus Guran.

PNL Târgoviște a bifat o premieră lansând miercuri, 23 februarie, Programul de Dezvoltare Urbană pe care liberalii îl propun târgoviștenilor și administrației locale.

"Demersul nostru de astăzi este o invitație sinceră la colaborare. Este de datoria noastră să inițiem și să ne asumăm pașii necesari de trecere la un alt nivel de dezvoltare economică și socială, pe care i-am cuprins în programul Toți pentru Târgoviște, un proiect politic pe care PNL Târgoviște și-l asumă și îl propune târoviștenilor", a precizat Aurelian Cotinescu, liderul organizației liberale municipale.