Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat și fost ministru de Externe, Titus Corlățean, și-a exprimat  indignarea față de situația din Ucraina și spune că trebuie să fim solidari cu statul vecin,  în contextul atacului militar al Rusiei.

 
"S-a întâmplat ceea ce nu doream. Putin a decis să înceapă operațiunile militare împotriva Ucrainei. A ales războiul. Este o agresiune împotriva unui stat suveran și independent comisă în Europa secolului 21!", spune Corlățean pe Facebook.
 
Fostul șef al diplomației române este de părere această agresiune trebuie condamnată în termenii cei mai fermi de comunitatea internațională democratică, iar reacția comunității internaționale trebuie să fie unită, solidari, dură ca poziționare politică și cu un regim de sancțiuni care să izoleze Rusia.
 
"NATO și UE trebuie să convoace de urgență Consiliul Nord Atlantic și respectiv Consiliul European! Iar România, care are scutul de securitate colectivă al NATO, trebuie să fie pregătită să gestioneze și un posibil flux de refugiați din Ucraina, în baza normelor de drept umanitar, inclusiv să aibă grijă de cetățenii români aflați în Ucraina sau de posibilii refugiații etnici români, pe care, este adevărat, până acum chiar statul ucrainean i-a tratat profund incorect. Dar, timpurile impun acum solidaritate cu statul vecin! Și sper că vor veni și vremurile mai prielnice pentru a discuta și reuși ca drepturile la identitate națională ale românilor din Bucovina, Herța, Transcarpatia și regiunea Odessa să fie integral respectate", a scris președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlățean, pe pagina de facebook.