Trebuie oprită această nebunie declanșată de către un om, Putin, a declarat, miercuri, de la tribuna Parlamentului, senatorul de Dâmbovița, Virgil Guran, președintele organizației județene a PNL. El a făcut o declarație politică pe marginea conflictului armat din Ucraina.

 

"Asistăm acum la acest conflict, la această nebunie declanșată de Putin și, din păcate, vin niște măsuri puțin cam târziu.

Poate este cazul sau nu, cel puțin teoretic să se discute anumite aspecte ale istoriei referitoare a teritorii care au fost sau nu, dar, oricum, nu sub imperiul războiului, nu cu forța, există instituții și modalități democratice de a rezolva această problemă. Acum, într-adevăr, toate aceste sancțiuni sprijină Ucraina, dar cred eu că, dacă s-ar fi făcut acest lucru din timp, Putin ar fi văzut că există o coaliție puternică împotriva lui și că nu poate să facă chiar ceea ce vrea. Dar, dacă a văzut că defilează în Crimeea și nimeni nu spune nimic, nu se trece la ncio sancțiune, a crezut că poate să înceapă să anexeze tot ce vrea el  în lumea asta. Din păcate, se dovedește că face ce vrea, că nu are discernământ, e foarte grav că amenință cu focoase nucleare și cred că măsurile împotriva Rusiei trebuie să fie mult mai  hotărâte. Sunt convins că, până la urmă va fi înlăturat de către propriul popor pentru că un popor nu poate să trăiască drame, să ajungă la sărăcie, la foame doar din ambiția unui om. Sunt convins că acei comandanți militari care, în cazul declanșăii unui conflict nuclear, ar trebui să achieseze la această hotărâre a lui Putin, nu vor face acest lucru și nu vor permite așa ceva pentru că nu este normal și deloc în regulă.

Dacă suntem o Uniune Europeană hotărâtă și aliați cu Statele Unite și ținem la această alianță trebuie să luăm măsuri foare hotărâte, iar cu oameni ca Putin nu trebuie să avem nicio înțelegere și nu trebuie să tolerăm sub nicio formă ceea ce face. Profilul psihologic spune foarte clar că are de gând să facălucruri foarte urâte în această zonă. Noi trebuie să ținem foarte aproape de Uniunea Europeană și de NATO și să luăm măsuri în România pentru blocarea banilor care ar putea să ducă la întărirea militară a Rusiei. Să dea Dumnezeu să vedem acolo cât de curând pace și pe Putin pus la punct așa cum prevede legea și regula democrației", a arătat Guran.