Senatorul social-democrat, Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă,  a participat în aceste zile, la  conferința internațională a rețelei parlamentare globale a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

"Sunt onorat să fi fost inclus în grupul restrâns de parlamentari europeni ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (PACE), care să participe ca partener al OCDE la această importantă structură de cooperare internațională. O prezență europeană românească la OCDE, la puțină vreme după ce România a fost desemnată candidat pentru o viitoare aderare la OCDE, ceea ce îmi permite să folosesc acest mandat european pentru a susține politic și interesul specific național legat de acest obiectiv major al țării noastre, de a deveni membru al acestei Organizații mondiale economice de elită", a declarat demnitarul.

"Împreună cu Secretarul General al Organizației, Mathias Cormann, cel care a avut un rol important în obținerea consensului statelor membre OCDE pentru invitarea recentă a României de a începe negocierile de aderare, în baza statutului de candidat recent obținut de țară noastră. Am discutat despre susținerea candidaturii României și despre rolul pe care Parlamentul țării noastre trebuie să-l joace în acest proces", a precizat Titus Corlățean.
 
 
"A fost o conferință extrem de bună, pe fond (analiza impactului economic, financiar, social etc al războiului din Ucraina; tema refugiaților; modificarea sistemului de impozitare și taxare în spațiul OECD; mutațiile în materia comerțului mondial etc), dar și din perspectiva contactelor de nivel realizate cu lideri ai Organizației de la Paris, cu reprezentanți ai parlamentelor naționale din statele membre, din Adunarea Parlamentară a NATO sau din Parlamentul European. Am avut 5 intervenții la diferite secțiuni ale conferinței și am putut promova politic candidatura României la OCDE din perspectiva viitoarelor negocieri, pentru accelerarea acestora, având în vedere și profilul de stat membru al UE. Cu cât mai repede, cu atât impactul economic și social, de rating de țară etc va fi mai benefic pentru România și cetățenii săi", a mai adăugat acesta.