Comuna dâmbovițeană  Braniștea se pregătește pentru organizarea referendumului pentru dizolvarea Consiliului Local. Reprezentanți ai comunității locale au depus, recent,  la Prefectura Dâmbovița, semnăturile strânse de la locuitorii comunei.  1525 de semnături de la cetățenii comunei care cer dizolvarea CL Braniștea. 

 Oamenii susțin că aleșii social-democrați boicotează ședintele CL și astfel s-a ajuns la blocarea unor investiții, pierderea unor oportunități de finanțare și blocarea bugetului comunei.

Fostul edil, actual deputat, Marian Țachianu, îi reproșează, la rândul său, actualului primar că minte și dezinformează.

Pe lângă faptul că nu-și face treaba, că nu știe, spune și minciuni. Minte cu nerușinare legat de activitatea Consiliului Local, că nu i se aprobă proiecte, că nu ne prezentăm la ședințe. Acum, vă spun și eu dumneavoastră: o ședință pentru dezbaterea și aprobarea bugetului, în lipsa primarului și a contabilei, pe motive de izolare, mi se pare o ședință ținută degeaba. Pentru că acolo dezbatem un buget, punem întrebări, modificăm, dacă avem propuneri, și votăm. Consilierii PSD nu s-au prezentat.

Țachianu spune că modul în care aleșii liberali în frunte cu edilul  înțeleg să desfășoare ședințele de consiliu este o bătaie de joc.

Acuma, știți bine ce înseamnă „online”, mai ales în condițiile unei localități din mediul rural. Eu știu ce pățim noi chiar și la Comisia de Administrație din Camera Deputaților, că mai prindem semnal, nu mai prindem, pierdem momentul votului ș.a.m.d. Consilierii PSD s-au prezentat fizic la Centrul Cultural, unde se țin ședințele; n-au venit nici măcar să deschidă ușa. O bătaie de joc, a spus acesta.

Încă o chestiune foarte gravă: în fiecare zi au schimbat articole din proiectul de buget. Adică au dat bugetul într-o formă și în fiecare zi au făcut modificări. Ori aceste modificări trebuie discutate și puse la punct”, a mai arătat deputatul PSD Marian Țachianu.

Consiliul Local al comunei Braniștea este format din 10 consilieri PSD și 3 PNL.