Firmele care nu se țin de treabă vor primi certificate negative și nu vor mai putea câștiga contracte publice.

Modificarea legislativă adusă de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, are rolul de a nu mai permite unor astfel de firme să câștige și alte contracte, pe care apoi să le întârzie sau să le blocheze.
CNAIR a emis primele certificate negative intermediare în baza noii legislaţii a achiziţiilor publice, un semnal de alarmă de care trebuie să ţină cont toţi antreprenorii care nu respectă termenii contractuali.

Președintele CJ și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că județul devine din ce în ce mai atractiv pentru firmele mari.

 
Vom avea nevoie de firme serioase, de firme mari, pentru că sunt lucrări foarte mari...nu poate să vină o firmă cu o roabă și cu o mistrie să ia o lucrare mare. Avem nevoie de firme mari, cu experiență și am început noi, ca și județ, să fim atractivi pentru firme private, pentru Guvernul României, pentru că nu întâmplător suntem primul județ căruia i s-a aprobat lista proiectelor. Sunt foarte multe firme care vor să vină în județ pentru că sunt foarte multe investiții, multe proiecte mari în derulare. Licitațiile le țin primăriile și eu îmi doresc să aibă noroc de constructori serioși, a precizat Ștefan.
 

Județul Dâmbovița va deveni un veritabil șantier, în perioada următoare. 

Este primul căruia i-au fost aprobate, miercuri, 22 iunie, cererile de finanțare depuse prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. 

 82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița vor investi aproximativ  1. 380.000.000  de lei în 137 de proiecte de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată, proiecte de care vor beneficia peste 500 000 de dâmbovițeni.
 Situația proiectelor aprobate prin „Anghel Saligny” este următoarea:
 Consiliul Județean Dâmbovița - 4 proiecte a căror valoare se ridică la  140 000 000.
 Centura orașului Găești - Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești - 80.239.363 lei;
 Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori - Pucheni - 40.932.715 lei;
 Modernizare DJ 714 sector Bolboci - Contur Lac Bolboci - Cheile Tătarului - 9.832.976 lei;
 Reabilitare DJ 712A Runcu - Râu Alb - 8.994.947 lei.
 38 de primării - 40 de proiecte pentru apă și canalizare în valoare de peste 610 000 000 lei;
 62 de primării – 93 de proiecte pentru drumuri și poduri cu o valoare de aproximativ 637 000 000 lei.