Prețul carburanților nu va scădea prea curând, este de părere liderul liberal Virgil Guran. El spune că totul este dictat de piața globală și de magnații din domeniu.

”Atâta timp cât e la nivel global... nu poate România, că suntem și cea mai puternică țară din lume economic, ca să spunem că luăm noi măsuri unilateral și facem ceea ce vrem. Sunt producătorii mondiali, e contextul mondial. Ce s-a putut face la noi s-a făcut, cu  compensarea de 50 de bani, care reprezintă 6-7% din preț. Oricum, avem al doilea cel mai mic preț din Uniunea Europeană. Nu e o fericire, știu că este foarte greu (...)Deci, există niște legi economice nescrise pe care trebuie să le respectăm. Nu văd o soluție de scădere a prețurilor prea curând, poate după ce se termină războiul din Ucraina și începe o abundență de produs”, spune Guran.

”Piața este dictată de cerere ofertă. În momentul de față oferta a scăzut foarte mult pentru că așa vor producătorii: nu extrag țițeiul ăla mai mult ca să se mențină prețul și să câștige. Putem noi să-i forțăm să extragă mai mult? Nu, pentru că sunt particulari.. Ei oricum vând și au aceleași încasări, muncind mai puțin”, a declarat senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița.