Astăzi, 1 octombrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.
 
”Astăzi este o zi specială. Este timpul să facem o reverență în fața celor care au ridicat România prin visele și prin ambițiile lor, prin seriozitatea și prin competențele lor profesionale.
 Sunt cei care ne-au lăsat România industrializată și nu știu dacă ne-am priceput să o dezvoltăm, să o facem mai bună sau măcar să o predăm întreagă generațiilor care vin”, spune deputatul PSD, Radu Popa.
”Apoi, cred că o strategie inteligentă de dezvoltare a României ar trebui să folosească experiența și expertiza seniorilor României. Acesta trebuie să fie un capitol determinant într-un proiect de țară: administrațiile și companiile strategice publice și private să nu mai fie lipsite de expertiza și priceperea celor de 50-60-70 de ani. În mod cert, acești oameni ar fi de real folos în administrația centrală, mai ales în situația actuală a aparatului de stat, populat într-o înspăimântătoare majoritate de analfabetism funcțional.
Poate că așa România va ieși din acest răsărit ce nu se mai termină de vreo 30 de ani”, mai transmite parlamentarul social-democrat.