Cei de la USR cred că politica este doar o luptă pentru putere, este de părere deputatul social-democrat Radu Popa care a lansat un atac, pe pagina sa de socializare la adresa acestei formațiuni. Popa spune că cei de la USR fac o confuzie ”criminală” în ceea ce privește definirea cea mai simplă a politicii.

”În viziunea lor, politica este doar o luptă pentru putere. O continuă luptă împotriva dușmanului politic și a unor adversari din interior care își revendică dreptul de a dispune de banii publici. Lupta cu USR-PLUS a arătat, încă o dată, că ei înțeleg prin politică doar conflict și lupta pentru toata puterea. Toate instrumentele indecenței sunt arme cu care se duce această aberantă și absurdă luptă.
Dacă ar înțelege că politica este arta guvernării oamenilor, iar interesul public furnizează cel mai bun îndrumar, atunci nu am mai fi cheltuit din bani publici 100.000.000 de euro pe doze de vaccin pe care ulterior le-am aruncat și am fi învățat ceva din dezastrul coalițiilor trecute.
Dacă ar înțelege politica din perspectiva rolului ei în societate, ar încerca să rezolve problemele din administrație, din școli, din spitale și din alte zone ale socialului probabil că și oamenii s-ar uita la ei ca la niște oameni. Așa, vor continua să fie priviți ca niște mini-politicieni în goană după o căciulă de voturi”, spune parlamentarul social-democrat.