Senatorul liberal de Dâmbovița, Virgil Guran, președinte al filialei județene a formațiunii, a criticat în termeni duri Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în cadrul unei declarații făcută recent, de la tribuna Parlamentului.

Acesta susține că a adresat o întrebare legată de operaționalizarea platformei online la care Autoritatea nu s-a sinchisit să răspundă.

 

Au trecut patru luni de când am adresat o întrebare ANRE referitor la platforma care îți permite să schimbi furnizorul rapid. Că nu s-a rezolvat cu platforma ne-am obișnuit, în România orice termen nu se respectă. Era promisiunea că se va rezolva în mai 2022, apoi s-a amânat pentru 28 august 2022, acum termenul este 10 octombrie 2022. Dar, să nu răspundă unei întrebări adresate de un senator mă face să cred că, pe un consumator de rând, nu-l bagă în seamă sub nicio formă. Culmea este că ANRE se subordonează Parlamentului.

Stimați colegi observ că importanța noastră pentru anumite organe și organisme din România este foarte redusă. Nu mi se pare normal!  Și nu din vanitate proprie, dar am fost întrebat de cetățeni ce se întâmplă cu platforma. Trebuia să mă interesez, să dau un răspuns oamenilor și credeam că vor fi impulsionați cei de la ANRE, dacă văd că acest organism –Parlamentul, care controlează activitatea ANRE- este interesat de ce se întâmplă. Nu este absolut deloc normal! Aștept o reacție! Dacă nu se rezolvă cu această platformă rapid, eu o să propun colegilor să îi chemăm în Parlament, să ne dea răspunsuri. Eu cred că ei ar fi avut un rol important în ceea ce se întâmplă în acest moment cu energia în România, dar văd că au responsabilități prea puține. Aștept totuși un răspuns!”, a declarat senatorul liberal.