Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, nu pierde nicio ocazia de a-l taxa pe ministrul  Energiei, Virgil Popescu și lipsa de strategie în ceea ce privește asigurarea independenței României față de gazul rusesc. Popa susține că este nevoie de un plan de acțiune și de oameni care să-l pună în practică.

 
”Virgil Popescu a fost la Baku în vara asta. Ca orice diplomat care se respectă, a muncit mai mult pe Facebook. A pus poze, a oferit zâmbete si a ținut discursuri. Când a revenit în România ne-a spus că lucrează la un proiect prin care România va primi gaze din coridorul sudic: Azerbaijan-Georgia-Turcia-Grecia-Bulgaria-România. Apoi, chiar premierul Ciucă a fost în Grecia ca să deschidă interconectorul. Am fost anuntați că gazele azere vor acoperi o mare parte din necesarul de consum al României, altfel, importat din Rusia via Elveția. În septembrie, Popescu îl invită pe ministrul azer al Energiei la Bucuresti. După încă o sesiune foto la Guvern, zâmbetele si schimburile diplomatice de amabilități merg cel mai bine.
Ieri, Turcia a anunțat că nu aprobă tranzitul gazelor azere de la Baku la București.
Cine e de vină? Cui folosesc aceste #repetate eșecuri de a ne asigura independența fata de gazul #rusesc?
Am mai spus-o: ne trebuie un Plan de Acțiune. Dar, prima condiție ca sa facem acest plan este ca cineva să înțeleagă că avem nevoie de acest document! Altfel, vom continua să numărăm eșecurile, iar când tragem linie vedem că ne lipsesc cam 2000 MW. Și oamenii deștepți”!,a scris Radu Popa pe pagina de facebook.