Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat joi seară, într-o conferință de presă la Târgoviște, că este posibilă revenirea în partid a fostului vicepreședinte Adrian Țuțuianu doar dacă îl reprimește organizația în care a fost înscris.

Țuțuianu a fost exclus din PSD în 2018, după ce au apărut în spațiul public critici pe care acesta le-a formulat la adresa partidului. Fostul vicepreședinte PSD a mers apoi în partidul Pro România, fondat de Victor Ponta, la rândul său exclus din PSD. Recent, Țuțuianu a fost numit în Guvern secretar general adjunct la SGG.

Hai să spunem adevărul. Domnul Țuțuianu a fost exclus din PSD, la fel ca domnul Neacșu, eu nu am votat niciodată excluderea unui coleg din partid. N-am auzit pe nimeni să spună ceva de profesionalismul domnului Țuțuianu. Dacă a fost exclus din partid și nu mai are drept la muncă, spuneți-mi, că trecem în statut. Despre revenirea în PSD, dânsul poate să revină în PSD doar la organizația din Dâmbovița, dar acest lucru nu-l decid eu, ci colegii mei (din organizația județeană). Dar, nu pot să-i interzic unui om exclus din PSD dreptul la muncă, pentru că nu o să fac asta. Nu-mi aduc aminte profesional ca cineva sa fi spus ceva negativ despre domnul Țuțuianu”, a declarat Ciolacu.