Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, săptămâna trecută,  la Târgoviște, întrebat despre o posibilă  revenire în partid a fostului vicepreședinte Adrian Țuțuianu, că acest lucru  se poate întâmpla doar dacă îl reprimește organizația în care a fost înscris.

Astăzi, luni, 7 noiembrie, președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a revenit pe subiect, ca răspuns la o întrebare pe aceeași temă.

”De când a fost numit domnul Adrian Țuțuianu în Guvernul României în funcția de secretar general adjunct, la noi, în organizație nu s-a vorbit absolut deloc. Dacă cineva vrea să reîncălzească acest subiect, nu este nicio problemă, poate să fie întrebat și în sediul Pro România, nu numai la PSD. Eu aș răspunde cu ce a spus domnul Adrian Țuțuianu, și anume că ”niciodată, până oi muri, nu mă mai întorc în PSD Dâmbovița”! Eu, Corneliu Ștefan, în calitate de președinte al CJD sau de președinte al PSD, nu voi lua niciodată o decizie de unul singur, ci doar împreună cu colegii mei. Domnul Adrian Țuțuianu a spus că, în PSD Dâmbovița și în Consiliul Județean, nu se mai întoarce niciodată!”, a fost răspunsul liderului social-democrat.


Țuțuianu a fost exclus din PSD în 2018, după ce au apărut în spațiul public critici pe care acesta le-a formulat la adresa partidului. Fostul vicepreședinte PSD a mers apoi în partidul Pro România, fondat de Victor Ponta, la rândul său exclus din PSD. Recent, Țuțuianu a fost numit în Guvern secretar general adjunct la SGG.

Într-un interviu recent, acordat DB24NEWS, Adrian Țuțuianu ne-a vorbit despre planurile sale politice. El ne-a declarat, printre altele, că este interesat de o candidatură în 2024, însă, a precizat că nu neapărat în județul Dâmbovița.

”Evident că mă interesează ca, în 2024, să candidez undeva și sper ca acest obiectiv să capete consistență în 2023, 2024, nu astăzi. Nu mă interesează neapărat să candidez în județul Dâmbovița. Vom vedea. Vă spun cu sinceritate, sunt lucruri care s-au rupt între mine și mulți de aici, din Dâmbovița ca să putem să le reînnodăm. Eu n-am uitat nimic! Sunt oameni cu care nu mai vreau să stau la aceeași masă sau unii în care nu mai am încredere!”, spunea Țuțuianu. Sunt compromisuri pe care n-am să le fac niciodată! N-am să pup niciodată pe cineva în fund ca să stau pe un scaun. N-am să mă duc lângă oameni lângă nu care vreau să stau doar ca să ocup un scaun. Sunt lucruri clare! Sunt oameni cu care n-am să stau niciodată la aceeași masă! Nu am, la acest moment, un proiect politic imediat. Mă interesează, dar voi lua decizia a momentul potrivit și evident că nu depinde doar de mine decizia asta. Depinde de toți cei care fac parte din echipa asta mare care este condusă, astăzi, la PSD, de Ciolacu.

  • ”Am constat că unii sunt mai preocupați de situația mea de cât sunt eu!”

Statutul PSD nu prevede  pentru înscrierea în partid a unui membru exclus condiționarea depunerii adeziunii la  aceeași organizație din care a făcut parte.