Critici acide la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, a lansat viceliderul PSD Dâmbovița, deputatul Radu Popa, pe rețelele de socializare. În contextul în care se discută tot mai apăsat despre aderarea României la Spațiul Schengen, social-democratul taxează dur absența din spațiul public și lipsa de implicare pe acest subiect fierbinte a  șefului statului. 

 
”Cam de o lună văd că a început o ofensivă a unor lideri în direcția acceptării României în spațiul Schengen. M-aș bucura să fim acceptați,meritam acest statut și îndeplinim criteriile tehnice. Din păcate, cel care trebuia să facă un Plan Strategic pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public. Toată vara a fost mut. Toamna a făcut revista presei. Nici o ședință cu specialiștii care puteau sprijini România. De unde știu? Din faptul că nu a dat nici o declarație publică și că nu s-a fălit în nici emisiune aranjată.
Geoană a avut perfectă dreptate: “între politica externă și cea internă exista o relație biunivocă, se potențează reciproc. E nevoie de folosirea tuturor elementelor de putere națională – diplomație, politică industrială și economică, cooperare internațională, servicii de informații și apărare națională”. Dar liderii vin după lideri. Pentru a-i convinge pe cei mai buni sa lucreze pentru cei mai mulți trebuie să le respectăm valoarea și să le recunoaștem meritele.
În plan extern, Klaus Iohannis nu a avut întâlniri cu ceilalți șefi de stat și de guverne care decid. Vizita premierului olandez a venit tocmai ca să acopere acest dezinteres prezidențial. Însă, un plan strategic ar fi știut să poziționeze vizita lui Rutte la finalul unui eventual turneu european al lui KWI care să fi coalizat ceilalți decidenți și,la final,l-ar fi lăsat pe olandez într-o minoritate rușinoasă. Asta ar fi transformat întâlnirea într-un succes. Dar, sentimentul de improvizație e năucitor.
Premierul Ciucă a făcut o vizită la Bruxelles. După care a ieșit un mare lider PNL și ne-a anunțat ca ”nu ne legăm de un termen.”
Dar, dacă primirea noastră in Schengen nu are o dată stabilită, atunci poate să fie și peste 3-5-7 ani.
România are cel mai mare exod de populație pe timp de pace dintre toate statele lumii. Asistăm la un cataclism demografic. Numărul de locuitori este cel al anilor ’60.
Depopularea afectează întreaga economie, scade periculos forța de muncă și pune în pericol competitivitatea firmelor românești.
VERSTADEN?”,  a notat vicepreședintele PSD Dâmbovița, deputatul Radu Popa, pe pagina de facebook.